Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Naturismus je o svobodě. Čumily z nudapláží odháníme, říká Jaroslav

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
4. srpna 2023
17:00

Ještě před Sametovou revolucí byste u nás skupinu nahých lidí u rybníka téměř nepotkali. Po pádu komunismu se ale fenomén naturistů rozšířil a dnes je koupání se na "Adama a Evu" zcela běžná záležitost. Jaké má naturismus pravidla a jak se vypořádávají s čumily, prozradil Jaroslav Dytrych v Už budu!

Minulý režim nahotě na veřejnosti příliš nepřál. Lidé, kteří se toužili koupat nebo opalovat hromadně nazí, byli dle místopředsedy Českomoravské federace naturistů Jaroslava Dytrycha chytáni Státní bezpečností. O to větší byl pak nástup 90. let, kdy zájem o naturismus enormně vzrostl, začaly vznikat místní spolky a naturisté se napříč republikou seznamovali. Lidé si ovšem dodnes pletou termíny nudista a naturista, jaký je mezi těmito pojmy rozdíl?

Video Už budu! Celý rozhovor s naturistou Jaroslavem Dytrychem - pdc, ub, Jedlička, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

„Já to beru tak, že naturismus je životní styl, kdežto nudista, je ten, kdo přijde, je na pláži nahý, ale nemá to jako životní styl, pouze jako zábavu,“ vysvětluje rozdíl Dytrych. Naturista se pohybuje nahý doma, nebo rád se prochází bez oblečení v lese. Nedělá to pro to, aby se pěkně opálil nebo se někomu ukázal, ale kvůli pohodlí z přirozené nahoty a zároveň je pro něj nahota součástí svobody. 

Jaroslav se stal naturistou úsměvnou náhodou. „Byli jsme se ženou v aquaparku, plavali jsme zhruba hodinu a poté začalo letovisko přecházet do naturistického režimu. Vysvlíkli jsme se a zjistili, že je to skvělý. Když by totiž člověk zůstal v plavkách, tak si zaplave, vyjde z vody a teď ty plavky strašným způsobem ochlazují. Třeba za hodinu a půl musíte odejít, protože se jinak nachladíte, když se ale člověk utře, tak je suchý za pár minut, chviličku si tam někde posedí, odpočine a pak si zase může zaplavat a vydrží tam celý večer,“ pochvaloval si nahaté koupání Dytrych.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Na nudaplážích se ovšem musí naturisté k sobě chovat s respektem a rozhodně mezi nimi nedochází k žádným sexuálním hrátkám. Základním pravidlem je, že při kontaktu s dalšími nahými lidmi jim vždy hledíme do obličeje. Najdou se ale občas tací, kteří pravidla nedodržují. Na čumily a vášnivce pak mají naturisté vlastní recept...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.