Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Podcast: Karla Janečka vyhnala od porodu! Lilia popsala nejkrásnější chvíle svého života

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
18. června 2023
05:00

Hostka podcastu Už budu! Lilia Khousnoutdinova (34) je maminkou tří dětí. Kluka Lea má z předchozího manželství a s miliardářem Karlem Janečkem si pořídila ještě holčičku Isabelu a chlapečka Karla George. Dula a odbornice na porody Lilia popsala, jak přivedla na svět své děti a proč musel Janeček během jednoho porodu za dveře. 

Již přes 10 let vystupuje Lilia Khousnoutdinova veřejně a přináší jiný pohled na těhotenství, porody a šestinedělí. Zdůrazňuje, že všechny ženy si za porod zaslouží respekt, protože je to asi nejtěžší a nejdůležitější chvíle v jejich životě. „Každá by měla od porodu odcházet s pocitem, že po tomhle neskutečném výkonu už zvládne všechno,“ prohlásila Lilia s úsměvem. A proč se v ní probudil zájem o tato témata?

Video Už budu! Celý rozhovor s Liliou Khousnoutdinovou - pdc, klb, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

„Celý ten můj porodní aktivismus začal tím, že jsem v roce 2008 otitulkovala americký dokument o porodech Porod, jak jej známe.Ten klade důraz na krásu a sílu porodu, byť se rodí na různých místech a s různým doprovodem. V paměti pak utkví nádherný orgasmický porod v bazénku, je to takový celý zenový a hodně explicitně tam žena prožívá extatické a orgasmické vlny. Dokument bortí mnoho stereotypů a mnoho tabu,“ líčila Lilia.

Ona sama se později odhodlala doprovázet ženy při porodu a kvalifikovala se jako dula a lektorka Active Birth v Londýně. Jeden obzvlášť silný moment jí utkvěl v paměti, kdy pomáhala klientce, jež se vdala ze muže z Afriky. „Ženy tam dodnes často rodí ve stoje. Je to jejich tradiční porodní pozice, která je mimochodem velmi dobrá pro porod díky působení gravitace a mobility pánve. A pro ni bylo hodně důležité takto porodit,“ popisovala odbornice na ženská témata. 

Jenže porod se začal zpomalovat a vypadalo to, že maminka i miminko budou muset absolvovat císařský řez. V pokoji zůstaly Lilia s nastávající maminkou samotné, přičemž rodička se nečekaně uvolnila a porodila. „Stála fakt ve dveřích, držela se pevně za zárubně, přesně jako ta africká mama, kterou si tam jako vysnila, a fakt porodila ve stoje,“ dodala s tím, že bylo cítit, jak byla na sebe její klientka hrdá.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Ona sama také zažila dva porody, které proběhly takřka tak, jak si vysnila. V jejich představách se měli s Karlem Janečkem objímat a společně přivést obě děti na svět, ale v jednom případě to bylo jinak a manžel musel za dveře!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.