Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Podcast: Táta je holka, protože chce. Děti změnu pohlaví neřeší, říká Lenka Králová

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
7. dubna 2023
17:00

Šarmantní Lenka Králová se přes 38 let identifikovala jako muž, od dětství však cítila že je s ní něco jinak.. Nejdřív doma nosila sukně, jakmile nabyla sebevědomí, vyrazila v šatech i do společnosti. Nakonec zjistila, že je skutečně spokojená jako trans žena. Reakce syna na tatínkovu proměnu vás dojme.

Hostkou dalšího dílu pořadu Už budu! byla Lenka Králová, která s úsměvem vzpomínala na svá léta, která prožila jako heterosexuální muž. „Předtím jsem byla vysoký pohledný chlápek, který byl bavič společnosti, takže jsem to mohla mít takto,“ luskla prsty 190 centimetrová Lenka a naznačovala jak snadno okouzlovala ženy před tranzicí (pozn. red. přechod do nového trans genderu/ identity).

Video Už budu! Celý rozhovor s trans ženou Lenkou Královou - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Objevování sebe sama začalo pro Lenku velmi plíživě. Měla za sebou dva vztahy trvající 8 a 15 let. V obou se opakovalo, že pro ni bylo ze všeho nejdůležitější štěstí jejich partnerek, které si projektovala do sebe. Prožívala jejich ženský život. Po narození dítěte se ale dynamika vztahu změnila a Lence se naplno rozjelo, co od dětství úspěšně potlačovala.

Hra v sukni

Vracely se mi fantazie, touhy a začala jsem si na holku tajně hrát. Nebylo to ale nic erotického, představovala jsem si běžné momenty každodenního života,“ popisovala Lenka chvíle štěstí, které narůstaly na intenzitě. Objednala si kupříkladu sukni, a když rodina nebyla doma, spokojeně se v ní procházela. Stále to vnímala jako nějakou hru, a tak to bylo i ve chvíli, když se svěřila ještě jako muž kamarádkám.

Termíny jarních veřejných vystoupení podcastu Už budu! Termíny jarních veřejných vystoupení podcastu Už budu! | Blesk

„Holky mě najednou začaly brát úplně jinak, úplně se změnilo jejich chování ke mně a v takovém jako položertu jsme vymyslely, že mě budou oslovovat v ženském rodě. Byť jsem měla tehdy vousy a byla jsem fakt brutálně chlupatá,“ vyprávěla Lenka Králová s širokým úsměvem. „Jak jsem najednou zažila to, že mě někdo tak oslovuje, a že mě tak někdo vnímá a bere. To byl tak neskutečně extatický pocit. To bylo úplně jako exploze, mně to všechno do sebe zacvaklo a úplně jsem to pochopila.“

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Lenka se tedy rozhodla, že takové pocity chce cítit 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Po čase prošla tranzicí a stala se z ní trans žena. Co na tatínka v dámských šatech řekly jejímu 6letému synovi děti na hřišti, a co si obleče na svoji chystanou svatbu, prozradila Lenka Králová v podcastu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.