Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: První hluboký orgasmus až v těhotenství? Janečkova Lilia promluvila o velkém tabu

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
16. června 2023
17:00

Vymazat sex z 9 měsíců života partnerů, je podle manželky miliardáře Karla Janečka lektorky Active Birth, zakladatelky NF Propolis, duly a odbornice na ženská témata Lilie Khousnoutdinové na škodu. Pokud k erotickým hrátkám během těhotenství přistupují oba v páru opatrně, může se dostavit i nepoznaný prožitek. Více se dozvíte v podcastu Už budu!

Spojovat těhotenství s erotikou je v evropské kultuře stále tabu. Může za to podle Lilie kult Panny Marie, která měla neposkvrněné početí. Pokud ale není těhotenství rizikové, pak jsou pro ženy i muže intimita, erotika a sex příznivé. V prvním trimestru by měli být oba v páru opatrnější, protože čerstvé těhotenství může být křehčí, protože ženy mívají nevolnosti, jsou unavené a v jejich těle dochází k hormonálním změnám.

Video Už budu! Celý rozhovor s Liliou Khousnoutdinovou - pdc, klb, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Naopak ten druhý a třetí trimestr jsou tím obdobím, kdy je sexualita proudí víc přirozeně a může být i mnohem víc nápomocná,“ vyvrací Lilia jeden z mýtů, že by se sexu měli lidé vyhýbat. Dalším omylem je to, že při koitu by muž mohl miminku svým penisem ublížit. „Což samozřejmě biologicky tak není, ale tento předsudek zůstává a může být hodně omezující,“ dodává Lilia Khousnoutdinová.

Samozřejmě se sexu meze nekladou, a tak jediná cesta k potěšení a sbližování obou nevede pouze po cestě penis - > vagína. „Je tolik jiných různých způsobů, jak si můžeme projevovat něhu, jak můžeme prožívat spolu intimitu i sexualitu. Naopak to můžou být dveře pro něco nového, protože musíme být kreativní a musíme trošku upravit svoji rutinu. Díky tomu třeba najdeme spoustu nových způsobů, jak prozkoumat mnoho nových věcí a třeba i nové polohy,“ vysvětlovala v podcastu expertka. Misionářská poloha může být nepohodlná, a tak doporučuje vyzkoušet styk zezadu, zboku nebo na koníčka.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Některé nastávající maminky nemají během těhotenství na sex ani pomyšlení, ale jiné zažijí něco úplně nového. Podle Lilie je pánevní oblast během těhotenství více prokrvená a některé dámy ji více vnímají. „Mnoho žen proto naopak mají třeba první hluboké orgasmy až během těhotenství nebo prostě širší nový orgasmický prožitky, či jenom smyslné prožitky. Takže naopak je tady skupina žen, kterým těhotenství otevře celou další dimenzi,“ říká z vlastních zkušeností a znalostí Lilia. Erotika podle ní může patřit i na porodní sál, ale neměl by ji, samozřejmě, iniciovat lékař...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.