Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Stalker měl brutálně zavraždit Andreu (†39) mačetou: Ján se ve vazbě pokusil zabít!

Autor: VaB - 
8. srpna 2023
16:03

Ján (36), který měl sekerou připravil o život nebohou Andreu (†39), se pokusil o sebevraždu ve vyšetřovací vazbě! Jeho čin šokoval brutalitou a připraveností nejen kriminalisty, ale i obyvatele Dubnice nad Váhom. 

Vražda se odehrála 29. června letošního roku v Dubnici nad Váhom na Slovensku. Ján (36) už několik let pronásledoval svou oběť Andreu (†39). Myslel si, že ho matka dvou dětí miluje, a nedokázal přijmout opak. Po dlouhodobém obtěžováním měl na ženu zaútočit.

Podle kriminalistů se měl na čin pečlivě připravit, na své kolo si přivázal mačetu a počkal si, až Andrea pojede do práce. Věděl kudy a v kolik přesně na bicyklu vyráží, protože z jejího sledování věděl o jejím harmonogramu. Když se na cyklostezce potkali, proběhla mezi nimi hádka. Pak došlo k útoku mačetou.

Vyšetřovatelé uvedli, že Andreu napadl 34centimetrovou mačetou, načež se žena dala okamžitě na útěk do nedalekého lesíku. Ján ji ale brzy na to dostihl a shodil ze srázu. Následně ji minimálně desetkrát udeřil mačetou do hlavy. Podrobně jsme útok popsali v tomto článku.

Pokus o sebevraždu

Policie Jána zadržela hned na místě, kde se pokoušel zamaskovat stopy. Ve vyšetřovací vazbě se podle serveru aktuality.sk pokusil před několika týdny o sebevraždu. Přímo v cele se pokusil oběsit, činu si však všimli dozorci a rychle zasáhli.

Nakonec byl převezen do nemocnice pro obviněné a odsouzené v Trenčíně. Mluvčí vězeňské a justiční stráže Monika Kacvinská případ nemohla jakkoliv komentovat. Jánovi v případě prokázání viny hrozí výjimečný trest. Už v minulosti byl obviněn z pronásledování Andrey, tehdy soud trestní stíhání zastavil a z vazby ho přesunuli na psychiatrii, odkud byl v únoru letošního roku propuštěn.

Video  Nenechala ho opisovat, tak ji uškrtil: Mladík si vyslechl drsný trest za vraždu krásné studentky.  - JOJ TV
Video se připravuje ...

diskutujici ( 9. srpna 2023 04:50 )

Tak třeba napodruhé, se mu to podaří. Držím pěsti.

ceskarebelka ( 8. srpna 2023 22:28 )

Takovou zrůdu by měli popravit.

beda88 ( 8. srpna 2023 19:24 )

nuuuu, jsou chvíle, kdy by neměli dozorci být tak ostražití.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání