Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Táta David (†28) zemřel po srážce se sanitkou: Rodina pátrá po svědcích nehody

Autor: jel - 
8. srpna 2023
05:00

Vážná dopravní nehoda se stala 28. července v obci Karle na Svitavsku. Osmadvacetiletý řidič David utrpěl po střetu se sanitkou vážná zranění. Záchranáři už mu nedokázali pomoci a na místě zemřel. Nešťastná rodina nyní pátrá po svědcích havárie. 

K nehodě došlo kolem páté hodiny odpoledne ve směru na Ostrý Kámen. Sanitní vůz se střetl s osobním autem, které řídil osmadvacetiletý David H. Na místě zasahovaly všechny jednotky IZS.

„Profesionální jednotka ze Svitav ihned po příjezdu na místo začala s vyprošťováním jednoho z řidičů. Po vyproštění ho předali zdravotním záchranářům, kteří se zraněnou osobu snažili resuscitovat,“ informoval mluvčí pardubických hasičů Jakub Mačát. Na místo vyrazil i záchranářský vrtulník, přes veškerou snahu záchranářů se ale Davida oživit nepodařilo.

Rodina hledá svědky

„Sanitní vůz jedoucí z Litomyšle směrem na Svitavy řídil osmačtyřicetiletý muž. Ve vozidle jel sám. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice,“ doplnila policejní mluvčí Andrea Muzikantová s tím, že zkouška na alkohol u něj vyšla s vy negativním výsledkem. Příčinami a okolnostmi nehody se kriminalisté nadále zabývají.

Po zesnulém Davidovi zůstala manželka Adriana a dcerka Adélka. Žena prosí o pomoc na sociálních sítích. „Událost, která se stala mému manželovi, se podepsala na mém životě a hlavně na životě mojí dcerky,“ uvedla. „Manžela už mi to sice nevrátí, ale prosím všechny, kteří mají informace o nehodě, aby kontaktovali přímo mě nebo svitavskou kriminální policii,“ doplnila Adriana. 

Video  Děsivá nehoda: Tři zranění a jeden mrtvý u Kácova  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Martin Kos ( 8. srpna 2023 11:45 )

Martin Kos ( 8. srpna 2023 11:44 )

To by mě zajímalo jak se manželka bude vyjadřovat až se zjistí, že manžel David sejmul sanitku a byla to jeho vina.

bizon_pepa ( 8. srpna 2023 10:57 )

Zase na blbý příspěvek musí reagovat blbou reakci. On by to nxn ani jinak nepochopil.

krtekaorel ( 8. srpna 2023 10:42 )

Drsnym stylem sve odpovedi pouze mirne potvrzujete sdeleni, ze nekteri sanitaci nejezdi zrovna ohleduplne.

Jasna-mysl ( 8. srpna 2023 09:38 )

Sanitka určitě měla kameru. Takže záznam existuje . Bude jasné co se dělo. Výpověď svědku muže byt zkreslena. Soustrast všem .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání