Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kuriózní smrt italského podnikatele: Zasypalo ho 25 tisíc kol parmezánu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
7. srpna 2023
19:34

Jeden italský podnikatel v neděli večer zemřel, když se na něj zřítily regály s 25.000 koly tvrdého sýra parmezánového typu Grana Padano. Informují o tom tiskové agentury. Záchranářům trvalo půl dne, než sýry odklidili a nalezli tělo čtyřiasedmdesátiletého muže.

Podnikatel zahynul, když ve svém skladě u města Bergamo manipuloval s automatizovanými regály. Podle první hypotézy vyšetřovatelů se zřejmě zřítil nejvyšší regál, který pak vyvolal dominový efekt. Muž byl ve skladě sám.

„Museli jsme přemístit sýry a regály ručně. Trvalo nám 12 hodin, než jsme ho nalezli,“ řekl agentuře AFP šéf oblastních hasičů Antonio Dusi.

Na zemi skončilo zhruba 25.000 kol sýra Grana Padano. Vedle úmrtí tak zřícené regály způsobily i výrazné ekonomické škody, píše místní tisk.

Jedno kolo Grana Padano váží v průměru 28 kilogramů. Od slavného parmezánu, který se prodává pod názvem Parmigiano Reggiano, se tento sýr liší typem používaného kravského mléka, daleko širším územím, kde se smí vyrábět, i mírnější regulací potravy, kterou smějí dostávat krávy.

Video  Dvojnásobná smrt v lomu Nová Amerika  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Lomikel ( 8. srpna 2023 00:03 )

to se neboj. Vyvezou to do Německa i s nebožtíkem a Němci to prodají v Čechystánu ve svých, echt německých hypermarketech.
To si šmákneš, co?..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání