Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lucie (†21) zmizela v Japonsku: Tělo našli rozřezané v jeskyni. O mrazivém případu vznikl seriál

Autor: jel - 
7. srpna 2023
05:55

Britka Lucie Blackmanová původem z Kentu pracovala nejprve jako letuška společnosti British Airways. Později se ale v Tokiu stala hosteskou, které bohatí muži platili za to, že s nimi povečeří. V roce 2000 náhle zmizela a její tělo našli rozřezané v jeskyni až po půl roce. Zavraždil ji milionář Joji Obara, který má na svědomí mnoho dalších znásilnění. O mrazivém případu nyní Netflix natočil seriál. 

Lucie se do Japonska přestěhovala v květnu roku 2000 se svou kamarádkou Louise. Obě začaly pracovat jako hostesky v luxusním baru Casablanca v Roppongi v Tokiu. Měly za úkol bavit bohaté muže, večeřet s nimi a popíjet alkohol. Občas s některým z klientů šly také na rande. Právě to se stalo osudným Lucii. 

Louise si 1. července uvědomila, že se svojí kamarádkou nebyla v kontaktu od té doby, co o den dříve odešla právě na setkání s klientem. Následující den Louise někdo zavolal a tvrdil jí, že se Lucie přidala k sektě a že už ji nikdy neuvidí. Vyděšená žena ihned zalarmovala rodinu zmizelé Britky. 

Otec Lucie Tim a její sestra Sophie se ihned vydali do Tokia, aby se zapojili do pátrání po milované dceři a sestře. Po celém městě rozvěsili plakáty, uspořádali tiskovou konferenci, a dokonce vypsali vysokou odměnu, pokud dívku únosce vrátí v pořádku. 

Rodina byla ve sporu s tamním policií, protože měla pocit, že případ dostatečně nevyšetřuje. Podezření časem padlo na korejsko-japonského developera a milionáře Jojiho Obaru. Ten sice přiznal, že se s Lucií sešel, tvrdil ale, že s jejím zmizením nemá nic společného. 

Díky rodině byl však případ široce medializován a policii se přihlásilo několik žen, které měly špatné zkušenosti se setkáním s Obarou. Po noci s ním se probudily v jeho posteli, vše je bolelo a nepamatovaly si nic. Několik z nich to nahlásilo, ale úřady to ignorovaly.

Policie nakonec developera obvinila z omámení, znásilnění a zabití Lucie Blackmanové i ze zabití australské modelky Carity Ridgwayové a také ze znásilnění osmi žen.

Půl roku od zmizení Lucie, v únoru 2001, byly nalezeny její ostatky. Tělo objevili policisté rozřezané v jeskyni. O smutném a mrazivém případu nyní vznikl seriál od Netflixu s názvem Pohřešovaná: Případ Lucie Blackmanové. V něm například otec dívky vzpomíná na chvíle, kdy zjistil, že jeho dcera zmizela, a zmocnila se ho naprostá panika. Seriál se také věnuje tomu, že práce hostesky je nebezpečná, protože ženám často hrozí sexuální napadení.

Video  Mučivá smrt mladičké Petry (†15) z Jihlavy. Michal ji po sexu vyhodil z okna!  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Uživatel_5125828 ( 12. srpna 2023 05:32 )

Ani ***, ani hosteska ale heeeeerecka to byla

bullshit ( 8. srpna 2023 08:09 )

U kasy v Kaufu by se jim to nestalo. Některé i pašují svinstva

zuzakirsch ( 8. srpna 2023 05:53 )

Zavražděných prostitutek je plno. Ty dívky s tím rizikem do toho jdou.

beda88 ( 7. srpna 2023 13:12 )

a co naše "hosteska" s 9kg ňamkou v kufru, to je jiná funkce?

Lethys Avaro ( 7. srpna 2023 10:11 )

A Plesk zase s krizkem po funuse

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání