Obsah seriálu The Umbrella Academy

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo.

Obsazení seriálu The Umbrella

Herci Postavy
Elliot Page Viktor/Vanya Hargreeves / The White Violin / Umbrella číslo sedm
Tom Hopper Luther Hargreeves / Spaceboy / Umbrella číslo jedna
David Castañeda Diego Hargreeves / The Kraken / Umbrella číslo dvě
Emmy Raver-Lampman Allison Hargreeves / The Rumor / Umbrella číslo tři
Robert Sheehan Klaus Hargreeves / The Séance / Umbrella číslo čtyři
Aidan Gallagher Five Hargreeves / The Boy / Umbrella číslo pět
Justin H. Min Ben Hargreeves / The Horror / Umbrella číslo šest
Adam Godley Phinneus Pogo, inteligentní šimpanz
Colm Feore Sir Reginald Hargreeves / The Monocle, miliardář a adoptivní otec týmu Umbrella Academy

Elliot Page - Viktor/Vanya Hargreeves

Narodil se 21. února 1987, je kanadský herec a producent známý svým výjimečným talentem a všestrannými výkony. Page získal široké uznání díky své průlomové roli titulní postavy ve filmu "Juno" z roku 2007, za kterou získal uznání kritiky a nominaci na Oscara.

Elliot Page začal svou hereckou kariéru již v mladém věku a objevil se v několika kanadských televizních pořadech a filmech, než se prosadil v mezinárodním filmovém průmyslu. Kromě úspěšné filmové kariéry se Page pustil také do televize, kde si zahrál v seriálu společnosti Netflix "The Umbrella Academy", kde ztvárnil postavu Vanyi / Victora Hargreeves. Page důsledně zpochybňuje společenské normy a je otevřeným obhájcem práv LGBTQ+. V prosinci 2020 se veřejně přihlásil k transgenderu a nebinární orientaci a změnil si jméno z Ellen na Elliot.

Elliot Page využil svou platformu ke zvýšení povědomí o problémech, kterým čelí transgender komunita, otevřeně mluví o svých vlastních zkušenostech a zasazuje se o přijetí a rovnost. Za svůj přínos filmovému průmyslu a aktivismu získal Page řadu ocenění, včetně ceny Visibility Award udělované organizací Human Rights Campaign a ceny OUT100 Artist of the Year.

Během své kariéry Elliot Page předvedl své herecké umění v nejrůznějších rolích a ztvárnil složité a propracované postavy ve filmech jako "Hard Candy", "Inception" a "Whip It".

Tom Hopper - Luther Hargreeves

Narodil se 28. ledna 1985 a je britský herec, který je na plátně známý svou výraznou fyzickou zdatností. Hopper získal široké uznání díky roli sira Percivala v televizním seriálu "Merlin", který se vysílal v letech 2008-2012. Své místo v branži si dále upevnil ztvárněním Billyho Bonese v kritikou oceňovaném seriálu stanice Starz "Black Sails", kde ukázal svou hereckou všestrannost.

Průlomovou rolí Toma Hoppera se stala postava Luthera Hargreevese v seriálu společnosti Netflix "The Umbrella Academy", natočeném podle stejnojmenné komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá. Hopperovo ztvárnění supersilného a stoického Luthera mu vyneslo chválu za schopnost vnést do postavy hloubku a zranitelnost. Hopper je známý svou oddaností fyzické kondici a často podstupuje intenzivní trénink, aby se mohl fyzicky vtělit do svých rolí, jako například při proměně v roli Dickona Tarlyho v seriálu Hra o trůny.

Kromě televizní práce se Tom Hopper objevil ve filmech jako "I Feel Pretty" a "Terminátor: Temný osud", kde předvedl svůj herecký rozsah v komediálních i akčních rolích. Hopperovy výkony se vyznačují jeho charismatickou přítomností na plátně, protože bez námahy upoutává pozornost a do svých postav vnáší magnetickou energii.

David Castañeda - Diego Hargreeves

Narozen 24. října 1989, je mexicko-americký herec známý svými přesvědčivými výkony a všestranným hereckým rozsahem. Castañeda se výrazně proslavil rolí Diega Hargreevese v seriálu The Umbrella Academy od Netflixu, který vznikl na motivy komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá.

Ztvárňuje Diega, známého také jako Číslo dvě, který má výjimečné schopnosti v házení nožem a rebelskou povahu v dysfunkční rodině Hargreevesových. David Castañeda ztvárnil Diega, který byl chválen za schopnost vyvážit intenzitu, zranitelnost a smysl pro humor, díky čemuž se tato postava stala jednou z nejoblíbenějších u fanoušků. Před svou průlomovou rolí se Castañeda objevil v různých televizních pořadech, včetně "Switched at Birth" a "Jane the Virgin", kde předvedl svůj herecký talent.

Castañeda mluví plynně anglicky i španělsky, což mu umožňuje plynule přecházet mezi projekty v různých jazycích. Kromě práce v televizi se David Castañeda objevil také ve filmech jako "End of Watch" a "Sicario: Day of the Soldado", čímž ještě více prokázal svou hereckou všestrannost. Castañeda je známý svou oddaností svému řemeslu a často podstupuje fyzický trénink a přípravu, aby mohl plně ztělesnit své postavy a autenticky předvádět akční scény.

Emmy Raver-Lampman - Allison Hargreeves

Narodila se 5. září 1988 a je americká herečka známá svým výjimečným talentem a strhujícími výkony na jevišti i na plátně. Raver-Lampmanová získala široké uznání díky roli Allison Hargreevesové v seriálu společnosti Netflix "The Umbrella Academy", který vznikl podle komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá.

Ztvárňuje Allison, známou také jako Číslo tři, která má schopnost manipulovat s realitou pomocí fráze "Slyšela jsem drb". Před svou průlomovou televizní rolí se Raver-Lampmanová proslavila v divadelním světě, zejména jako členka původního obsazení broadwayského muzikálu "Hamilton". Jako členka souboru a dublérka hlavních ženských rolí předvedla své působivé pěvecké a herecké schopnosti a získala si uznání kritiky a oddané fanoušky.

Výkony Raver-Lampmanové se vyznačují silným vokálem, emocionální hloubkou a magnetickou přítomností na jevišti, což z ní činí výrazný talent v oboru. Emmy Raver-Lampman se kromě účinkování ve filmech "The Umbrella Academy" a "Hamilton" objevila také v televizních pořadech jako "A Million Little Things" a "Jane the Virgin".

Robert Sheehan - Klaus Hargreeves

Narodil se 7. ledna 1988 a je irský herec známý svými jedinečnými a dynamickými výkony. Sheehan se poprvé proslavil rolí Nathana Younga v britském televizním seriálu "Misfits", kde předvedl svůj komediální timing a schopnost vnést do složitých postav šarm.

Své místo v branži si dále upevnil ztvárněním Klause Hargreevese v seriálu společnosti Netflix "The Umbrella Academy", natočeném podle komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá. Sheehanovo ztvárnění excentrického a vznětlivého Klause bylo oceněno za jeho dokonalý komický projev. Sheehan, známý svou magnetickou přítomností na plátně, bez námahy uchvacuje diváky svým charismatem a jedinečným ztvárněním postav. Kromě televizní práce se Robert Sheehan objevil ve filmech jako např: Město z kostí" a "Němý", což dokazuje jeho hereckou všestrannost.

Sheehan se umí chopit netradičních rolí a oživit je svým osobitým stylem a nezapomenutelnými výkony. Jeho výkony se vyznačují schopností plynule přecházet mezi komedií a dramatem a bez námahy vystihnout složitost postav, které ztvárňuje. Robert Sheehan si díky svému nepopiratelnému talentu získal oddané fanoušky a svými strhujícími výkony nepřestává ohromovat kritiky i diváky.

Aidan Gallagher - Five Hargreeves

Narodil se 18. září 2003, je americký herec a ekologický aktivista známý svým působivým talentem a vyzrálostí přesahující jeho věk. Gallagher získal široké uznání díky roli Čísla pět v seriálu Umbrella Academy společnosti Netflix, který vznikl na motivy komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá.

Ztvárnil 58letého muže, který cestuje časem a je uvězněn v těle 13letého chlapce, a předvedl tak svou schopnost ztvárnit komplexní a záhadnou postavu. Gallagherův výkon v roli Čísla pět byl oceněn pro jeho pozoruhodné herecké schopnosti, které přinášejí břitký vtip, intenzitu a podmanivou přítomnost na plátně.

Vedle své herecké kariéry je Aidan Gallagher vášnivým ekologickým aktivistou, který využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o klimatických změnách a prosazování udržitelného života. Působí jako velvyslanec dobré vůle OSN pro životní prostředí a aktivně se zapojuje do iniciativ zaměřených na boj proti ekologickým problémům a podporu úsilí o zachování životního prostředí. Gallagherovo odhodlání věnovat se ekologickému aktivismu mu vyneslo uznání a respekt a inspiruje ostatní k tomu, aby začali jednat a pozitivně ovlivňovali naši planetu.

Navzdory svému nízkému věku Aidan Gallagher ve svých výkonech prokazuje vyspělost a hluboké porozumění svým postavám, které projevuje v celé škále emocí a složitostí. Svůj hudební talent projevil také vydáním vlastní hudby, čímž dále prokázal svou uměleckou všestrannost.

Justin H. Min - Ben Hargreeves

Americký herec Min si získal významné uznání rolí Bena Hargreevese, známého také jako Number Six, v seriálu Umbrella Academy společnosti Netflix, který vznikl na motivy komiksové série Gerarda Waye a Gabriela Bá. Ztvárňuje zesnulého sourozence, který existuje jako duchovní přítomnost, a jeho ztvárnění Bena bylo oceněno za schopnost předat postavě humor i skrytý smutek.

Před svou průlomovou rolí se Min objevil v různých krátkých filmech a hostoval v televizních pořadech, kde předvedl svůj talent a všestrannost. Minova oddanost svému řemeslu je patrná z jeho pečlivé přípravy a pozornosti věnované detailům, což mu umožňuje plně ztělesnit podstatu postav, které ztvárňuje. Mimo herectví se Min aktivně angažuje na sociálních sítích, kde se spojuje s fanoušky a sdílí své názory na různá témata, čímž si vytváří silné pouto se svým publikem.

The Umbrella Academy - podrobné informace o seriálu

Filmovou verzi komiksové série The Umbrella Academy získala společnost Universal Studios. Původně byl k napsání scénáře najat scenárista Mark Bomback, v roce 2010 ho údajně nahradil Rawson Marshall Thurber.

Od té doby se o filmu příliš nemluvilo. V rozhovoru pro Newsaramu na newyorském Comic Conu 2012 Way zmínil, že se vedla "dobrá jednání" a že existuje "opravdu dobrý scénář", ale že je to "tak trochu záležitost vesmíru". Dne 7. července 2015 bylo oznámeno, že z Umbrella Academy vznikne televizní seriál v produkci Universal Cable Productions, nikoliv původní film.

Dne 11. července 2017 bylo oficiálně oznámeno, že Netflix dal zelenou hrané seriálové adaptaci The Umbrella Academy s Wayem a Bá jako výkonnými producenty, která bude mít premiéru v roce 2019. Jeremy Slater napsal scénář k pilotní epizodě a Steve Blackman působí jako showrunner. První série seriálu The Umbrella Academy byla na Netflixu uvedena 15. února 2019.

Dne 2. dubna 2019 byl seriál obnoven pro druhou sérii, která byla uvedena 31. července 2020. Bylo také potvrzeno, že druhá sezóna se bude skládat z deseti epizod, stejně jako první sezóna. Datum vydání sezóny zůstalo neznámé až do 18. května 2020, kdy byl zveřejněn koncept teaser traileru, kde hlavní herci tančili na skladbu "I Think We're Alone Now" od Tiffany.

Steve Blackman potvrdil magazínu The Hollywood Reporter, že chce zůstat blízko obsahu komiksu. Dne 26. června bylo odhaleno, že se seriál bude odehrávat v 60. letech v Dallasu, a to kvůli cestování v čase z konce předchozí série. Dne 10. listopadu 2020 Netflix prodloužil seriál pro třetí sérii, která byla uvedena 22. června 2022. Zatímco v prvních dvou sezónách měl seriál původně rating "TV-14", ve třetí sezóně byl rating vyspělosti zvýšen na "TV-MA", a to především kvůli nárůstu vulgarismů.

V červnu 2022 Blackman prozradil, že pokud by seriál získal obnovení pro čtvrtou sérii, s největší pravděpodobností by sloužila jako konec seriálu. Ačkoli nevyloučil, že Netflix bude pokračovat v dalších dílech. V srpnu 2022 Netflix seriál obnovil pro čtvrtou a poslední sérii, přičemž Jesse McKeown působil jako spoluscenárista spolu s Blackmanem. I tato sezóna se bude skládat ze šesti epizod, což je nejkratší ze všech sezón.

Sledujete seriál The Umbrella Academy? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu The Umbrella Academy Netflix

Fotogalerie
34 fotografií