Obsah seriálu Ty (You)

Na motivy stejnojmenného bestselleru Caroline Kepnesové Co byste udělali pro lásku?. Když se brilantní manažer knihkupectví setká s ambiciózní spisovatelkou, jeho odpověď je jasná: cokoli. Používá internet a sociální sítě jako nástroje ke shromažďování těch nejintimnějších detailů a sbližování se s ní a z okouzlující a rozpačité zamilovanosti se rychle stává posedlost, když tiše a strategicky odstraňuje každou překážku – a osobu –, která mu stojí v cestě.

Obsazení a postavy seriálu Ty/You

Herec Role
Penn Badgley Joe Goldberg, manažer knihkupectví a stalker Becky
Elizabeth Lail Guinevere Beck, studentka (1. řada)
Luca Padovan Paco, Joeův soused
Zach Cherry Ethan, pracovník knihkupectví
Shay Mitchell Peach Salinger, Beckyina kamarádka (1. řada)
Victoria Pedretti Love Quinn, šéfkuchařka a guru v Los Angeles (2. řada)
James Scully Forty Quinn, Lovein problémový bratr (2. řada)
Jenna Ortega Ellie Alves, teenagerka, která vyrostla ve velkém městě až moc rychle (2. řada)
Ambyr Childers Candace, Joeova bývalá přítelkyně (2. řada, vedlejší 1. řada)
Carmela Zumbado Delilah Alves, reportérka

Penn Badgley – Joe Goldberg

Americký herec, který se narodil 1. listopadu 1986 v Baltimoru ve státě Maryland. S herectvím začal koncem 90. let a poprvé se objevil v televizi v seriálu Will & Grace.

Badgley se proslavil v roce 2007, kdy byl obsazen do role Dana Humphreyho v populárním seriálu stanice CW Gossip Girl. Badgley se objevil také v řadě filmů, například John Tucker musí zemřít a Easy A. Je také hudebníkem a v průběhu let byl členem několika kapel, včetně MOTHXR, kterou založil v roce 2014.

V roce 2018 byl Badgley obsazen do role Joea Goldberga v seriálu společnosti Netflix You, který zaznamenal velký úspěch. Za ztvárnění složité a problematické postavy Joea Goldberga v seriálu You získal Badgley uznání kritiky. Otevřeně hovořil o svých problémech s duševním zdravím a využil svou platformu ke zvýšení povědomí o problémech souvisejících s duševními nemocemi.

Badgley je od roku 2017 ženatý s hudebnicí a dulou Domino Kirke a pár má spolu syna. Je známý svou angažovaností v sociálních a ekologických záležitostech a v průběhu let se zapojil do řady charitativních iniciativ.

Elizabeth Lail – Guinevere Beck

Americká herečka, která se narodila 25. března 1992 ve Williamson County v Texasu. V roce 2014 absolvovala bakalářské studium výtvarných umění na University of North Carolina School of the Arts.

Lail debutovala v televizi v seriálu Dead of Summer (Mrtvé léto) z roku 2016, který vytvořil stejný tým, jenž produkoval seriál Once Upon a Time. Širšího uznání se jí dostalo v roce 2018, kdy byla obsazena do role Guinevere Beck v seriálu You společnosti Netflix.

Lail se také objevila v řadě filmů, včetně hororu Countdown v roce 2019. Za své výkony v televizi i ve filmu byla chválena, kritici si všímají jejího přirozeného talentu a schopnosti vyjádřit širokou škálu emocí. Kromě své herecké práce je Lail také obhájkyní sociálních a ekologických témat a využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o otázkách, jako je změna klimatu a sociální spravedlnost.

Lail se podílela také na divadelních představeních, včetně off-broadwayské hry The Clearing. Silně se prosazuje na sociálních sítích, kde ji sledují tisíce lidí na platformách jako Instagram a Twitter. Lail je stále vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má rozpracováno několik připravovaných projektů.

Luca Padovan - Paco

Americký herec, který se narodil 16. srpna 2003 v New Yorku. Svou hereckou kariéru zahájil v roce 2014 rolí v broadwayské inscenaci Newsies. Širšího uznání se Padovan dočkal v roce 2015, kdy byl obsazen do role Billyho v seriálu společnosti Netflix The Magicians.

Objevil se také v dalších televizních seriálech, včetně You, Crazy Ex-Girlfriend a Supergirl. Padovan si za své výkony vysloužil uznání kritiky, která si všímá jeho přirozeného talentu a schopnosti vyjádřit širokou škálu emocí. Je také zpěvákem a účinkoval v řadě muzikálů, včetně School of Rock a Marvin's Room. Padovan je aktivní na sociálních sítích, kde má stále více příznivců na platformách jako Instagram a Twitter.

Je známý svou oddaností svému řemeslu a ochotou přijímat náročné a složité role. Kromě své herecké práce se Padovan angažuje také v charitativních iniciativách a využívá svou platformu ke zvyšování povědomí o otázkách, jako je duševní zdraví a práva LGBTQ+. Padovan je i nadále vycházející hvězdou zábavního průmyslu a v současné době má rozpracováno několik připravovaných projektů.

Zach Cherry - Ethan

Americký herec, který se narodil 1. listopadu 1986 ve Spojených státech. Vystudoval divadelní vědu na NYU Tisch School of the Arts.

Cherry zahájil svou hereckou kariéru na počátku roku 2010 malými rolemi v televizních pořadech a filmech. Širšího uznání se mu dostalo v roce 2017, kdy byl obsazen do role Todda v seriálu společnosti Netflix Crashing. Cherry se objevil i v dalších televizních seriálech, včetně You, High Maintenance a Search Party. Za své výkony získal uznání kritiků, kteří chválí jeho komediální načasování a schopnost oživit jedinečné a svérázné postavy.

Cherry pracoval také jako scenárista a podílel se na televizních pořadech, jako jsou The Other Two a A. P. Bio. Je známý svou oddaností svému řemeslu a ochotou přijímat náročné a různorodé role. Cherry je aktivní na sociálních sítích, kde má stále více příznivců na platformách jako Instagram a Twitter. I nadále je vycházející hvězdou zábavního průmyslu a má rozpracováno několik nadcházejících projektů.

Sledujete seriál Ty? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Ty Netflix

Fotogalerie
17 fotografií

Ty (You) - podrobné informace

Ty (v anglickém originále You) je americký psychologický thrillerový televizní seriál stanice Lifetime, jehož tvůrci jsou Greg Berlanti a Sera Gamble. Seriál měl premiéru 9. září 2018. Hlavní role hrají Penn Badgley, Elizabeth Lail, Luca Padovan, Zach Cherry a Shay Mitchell. V červenci 2018 stanice Lifetime objednala druhou řadu, ta měla premiéru dne 26. prosince 2019.

V lednu 2020 byl seriál obnoven pro třetí řadu, která měla premiéru dne 15. října 2021. V říjnu 2021 byla objednána čtvrtá řada, která vyšla na Netflixu v únoru 2023. Vydána byla pouze polovina dílů, další polovina bude zveřejněna v březnu. Seriál začíná příběhem Joea Golberga, manažera knihkupectví, který se zamiluje do zákaznice Beck a stane se jí posedlý.

Seriál má v současné době na Netflixu k dispozici čtyři série, čtvrtá série byla uvedena v roce 2023. Seriál byl diváky dobře přijat a získal si příznivce pro svůj intenzivní děj a složité postavy. Seriál však také vyvolal určité kontroverze kvůli vykreslení postavy Joea Goldberga, který se ve jménu lásky dopouští znepokojivého chování a násilí.

Caroline Kepnes (autorka předlohy) je americká spisovatelka, narozená 17. listopadu 1976 v Cape Cod ve státě Massachusetts. Kepnesová vystudovala Brownovu univerzitu a předtím, než se začala věnovat beletrii, pracovala jako novinářka v oblasti popkultury a televizní scenáristka. Její debutový román You vyšel v roce 2014 a stal se bestsellerem New York Times, z něhož se později stal seriálový hit Netflixu.

Kepnesová je známá svými psychologickými thrillery, které se často zabývají tématy posedlosti, lásky a temných stránek lidského chování. Druhý román Kepnesové, Hidden Bodies, byl pokračováním románu You a vyšel v roce 2016. Třetí román Kepnesové Providence vyšel v roce 2018 a je odklonem od jejího obvyklého žánru, neboť se jedná o nadpřirozený milostný příběh. Kepnesová pracovala také jako scenáristka televizních pořadů, jako jsou 7th Heaven a The Secret Life of the American Teenager.

Kromě svých románů píše Kepnesová také pro publikace, jako jsou Entertainment Weekly a Los Angeles Times. Kepnesová uvedla, že inspiraci čerpá ze skutečných kriminálních příběhů a temných stránek lidské povahy. Její fanoušci oceňují její jedinečný styl psaní, který často zahrnuje vyprávění ve druhé osobě a hluboký ponor do mysli hlavního hrdiny.

Sledujete seriál Ty? Podělte se o své dojmy v diskuzi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Ty Netflix

Fotogalerie
17 fotografií