Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Netflix si došlápne na „černé pasažéry“ i v Česku: Za sdílení přístupu mají platit

Autor: trm, ČTK - 
25. května 2023
09:19

Streamovací služba Netflix chystá nepříjemnou změnu i pro klienty v Česku. Podobně jako v jiných zemích budou muset nově platit za sdílení přístupu ke službě s lidmi mimo jejich domácnost, informuje deník E15. Možnost přidat další osobu k účtu vyjde na 79 korun měsíčně. Už dřív poplatek oznámila v USA, kde si lidé připlatí osm dolarů měsíčně (176 korun).

U předplatného Premium půjde podle E15 k účtu přidat další dva uživatele, u běžné verze jen jednoho. „Netflix účet byl a je určený pouze pro jednu domácnost. Všichni, kdo v této domácnosti žijí, mohou Netflix používat, ať jsou kdekoli – doma, na cestách, na dovolené – a využívat jeho nové funkce, jako jsou Převést profil a Správa přístupu a zařízení,“ cituje web z e-mailu, který brzy přijde českým uživatelům. 

V Portugalsku, kde už podle AFP Netflix nové opatření zavedl, naproti tomu vyjde sdílení přihlašovacích údajů na čtyři eura (95 korun). Za sdílení přístupových údajů ke službě s lidmi mimo domácnost musejí už rok platit také například uživatelé v Kanadě.

„Přes 100 milionů domácností sdílí účet, což ovlivňuje naše možnosti investovat do velkých filmů a seriálů,“ uvedla společnost v prohlášení.

„Váš účet od Netflixu je pro vás a pro osoby, které s vámi žijí, tedy pro vaši domácnost,“ dočetli se uživatelé v e-mailu, který podle AFP služba rozesílá relevantním předplatitelům.

Netflix, který má přes 232 milionů předplatitelů, koncem loňského roku zavedl i levnější předplatné s reklamami.

Video  Trailery prvních tří řad seriálu Emily in Paris  - Netflix
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi