Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Do Česka převezli tělo zavražděného Mirka (†60) z Tuniska! Proběhla i pitva

Autor: ČTK, VaB - 
3. srpna 2023
13:56

Tělo zavražděného Mirka (†60) v tuniském Monastiru bylo převezeno zpět do České republiky, kde také proběhla pitva. Obviněná manželka Martina (50), která se k jeho vraždě přiznala, zůstává v cizině. Moravskoslezská policie zahájila trestní řízení pro případ, že by se na ně obrátili kriminalisté z Tunisu.

Moravskoslezští policisté zahájili trestní řízení v případu vraždy šedesátiletého Mirka v Tunisku, z níž je obviněná jeho o deset let mladší manželka Martina. V České republice tak mohla být provedena pitva oběti. ČTK to řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Vyšetřováním případu se nadále zabývají tuniské úřady.

„My to nevyšetřujeme. Zahájili jsme ale úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy a činíme procesní úkony. Mimo jiné proběhla pitva převezeného zemřelého Čecha,“ uvedla Jiroušková.

Policie takto postupuje z důvodu, že by se tuniská strana rozhodla případ předat k trestnímu řízení do České republiky. Mluvčí dodala, že podle informací, které má k dispozici, zatím tuniská strana českou policii neoslovila.

Manželský pár pobýval na dovolené v Tunisku, kde byl muž nalezen mrtvý. Při pitvě u něj byly objeveny stopy škrcení v úrovni krku. Z vraždy muže obvinila tuniská policie manželku oběti Martinu. Ta se později k vraždě doznala.

Dvojice z Ostravy na dovolenou odcestovala 18. července, vraždu žena podle dřívějších informací mohla plánovat ještě před odletem. Důvodem podle soudů v Monastiru mohou být dlouhodobé spory, žena měla být obětí domácího násilí.

Video  Petr Kramný – Chladnokrevná vražda manželky a dcery v egyptském hotelovém pokoji?  - Videohub
Odemknout video

verka1 ( 3. srpna 2023 20:33 )

Prokáže se vina manželky, zabila manžela a vše bude platit.

maxpax ( 3. srpna 2023 16:43 )

Částka za převoz mrtvého těla ze zahraničí jsou statisíce. Platí to pozůstalí. Budeto tomu tak i zde ? Zaplatí to neteř či manželka?
Nebo že by alternativně daňoví poplatníci?

Kristýna Fla ( 3. srpna 2023 16:40 )

Že by se paní inspirovala v seriálu Místo zločinu Ostrava - Smrt v Tunisu (E04) (2020)

diskutujici ( 3. srpna 2023 15:46 )

Co chybí nebožtíkovi tentokráte?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání