Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Násilná smrt Čecha (†60) v Tunisku: Moravskoslezští policisté nabídli spolupráci!

Autor: rc, chm, inf - 
26. července 2023
17:55

Dramaticky skončila dovolená českého manželského páru v tuniském Monastiru. Ve vazbě skončila padesátiletá Češka z Ostravy, která se u tamního soudu přiznala, že zabila svého manžela (†60). Tuniským vyšetřovatelům nabídli spolupráci moravskoslezští policisté. 

Manželský pár z Ostravy odletěl na dovolenou do tuniského Monastiru v úterý 18. července. Dovolená v turistickém ráji ale brzy skončila tragédií. „Vyšetřující soudce soudu prvního stupně povolil zadržení české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela,“ sdělil Blesku mluvčí soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha. Tuniská policie padesátiletou ženu zatkla po pitvě, která na těle zesnulého odhalila stopy po škrcení.

Přiznání u soudu

Jak již Blesk informoval, zvrat nastal u soudu v pondělí 24. července, kdy se žena k činu přiznala! „Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl v pondělí 24. července 2023 rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru, poté, co se ke spáchání činu přiznala,“ stojí ve vyjádření oficiálního mluvčího soudů v Monastiru a Mahdii Farida Bena Jahhy. Žena tak zůstává ve vazbě.

Češka se v pondělí měla k činu doznat i své neteři, která s ní telefonovala. Mladá žena to řekla  v rozhovoru redakci Krimi zpráv CNN Prima News. „Přiznala se mi. Prý tam bylo dlouho fyzické období, kdy se mlátili a tak, což asi zapůsobilo. Víc toho nevím. Ještě to nemůžu rozdýchat,“ pokračovala ve vyprávění. Teta se jí údajně svěřila i s tím, jak k incidentu došlo. Její manžel se prý opil a začali se spolu hádat. Muž jí měl vyhrožovat.

Nabídka české policie

Do věci se možná vloží moravskoslezská policie. Ta do Tuniska přes ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci poslala nabídku ke spolupráci. „Zatím jsme nebyli požádáni o součinnost, ale zažádali jsme o poskytnutí informací a nabídli tuniské policii pomoc,“ uvedla policistka Pavla Jiroušková.

Vyslechnou příbuzné?

Jak by mohla spolupráce s tuniskou stranou vypadat, policie neupřesnila. Teoreticky může jít o výslechy příbuzných, známých či sousedů a bližší vyšetřování rodinných okolností.

Video  Brněnští strážníci pomohli ženě, která byla uvězněna ve vlastním bytě.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

trintin ( 29. července 2023 16:23 )

Jak by mohla spolupráce s tuniskou stranou vypadat?? Prozatím se nechají obřezat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání