Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na chorvatském ostrově: Chlapec (†2) zemřel po srážce s autem! Šofér před lety přišel o dítě úplně stejně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: fik - 
25. července 2023
18:07

Zaměstnanec národního parku na chorvatském ostrově Veliki Brijun v neděli srazil dvouletého chlapce a jeho maminku z Polska. Oba byli s vážnými zraněními převezeni do nemocnice, kde chlapeček následkům nehody podlehl. Řidič auta měl podle chorvatských médií přijít o své dítě v důsledku autonehody před pár lety.

Policie v neděli krátce před sedmou hodinou večer přijala hlášení o nehodě na chorvatském ostrově Veliki Brijun. Jednapadesátiletý zaměstnanec národního parku Brijuni služebním vozem srazil šestatřicetiletou ženu z Polska a její dvouleté dítě.

Podle informací deníku 24sata zatím nejsou důvody ani okolnosti nehody známy. Vzhledem ke specifické povaze provozu nejsou na silnici přechody pro chodce, ale rychlost je omezena na 30 km/h. Podle očitých svědků dítě vyskočilo matce z náruče a rozběhlo se na silnici. Ta se ho snažila chytit, v tu chvíli je oba srazilo auto. Rodiče chlapce byli v naprostém šoku, řidič na tom nebyl o moc lépe. Deník Jutarnji list uvedl, že on sám o své dítě přišel v důsledku autonehody před pár lety!

„Dítě bylo v bezvědomí urychleně transportováno motorovým člunem do nemocnice ve Fažaně a poté do Všeobecné nemocnice Pula,“ uvedla mluvčí istrijské policie Nataša Rogićová pro Večernji list. Zde matce i chlapci ošetřili vážná zranění. Chlapec byl následně převezen do nemocnice v Rijece, kde v pondělí v brzkých ranních hodinách zemřel.

„Národní park Brijuni jménem všech zaměstnanců vyjadřuje upřímnou lítost a soustrast nad včerejší tragickou událostí na ostrově Veliki Brijun. Hluboce otřeseni vyjadřujeme svou nejhlubší soustrast, plnou podporu a upřímnou soustrast rodině oběti a zraněné matky,“ stojí v prohlášení, které vydal národní park Brijuni.

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 27. července 2023 14:28 )

Co je nejasného na zprávě, že dítě vyskočilo matce z náručí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání