Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ján pronásledoval Andreu (†39) dlouhé roky: Děsivé detaily martyria před vraždou!

Autor: VaB - 
9. července 2023
15:34

Dva roky zažívala Andrea (†39), její děti a rodina hotový teror. Vše ze strany Jána, který ji dlouhodobě pronásledoval a obtěžoval. Myslel si totiž, že ho miluje. Opak byl však pravdou. Vše nakonec skončilo brutální vraždou, ke které došlo v červnu.

Obtěžování začalo v lednu 2021 a skončilo v červnu 2023 brutální vraždou. Ján (36) měl v Dubnici nad Váhom koncem června zavraždit Andreu, kterou několik let před tím pronásledoval. Zaútočil na ni údajně mačetou na cyklostezce, v křoví ji pak brutálně zavraždil. Policie ho dopadla ještě na místě.

Z informací vyplývá, že se na čin připravoval. Byl navíc přesvědčen, že ho Andrea miluje. To zřejmě nebyla pravda, byla vdaná a měla dvě děti. Podrobnosti k vraždě a všemu, co se stalo, jsme psali v tomto článku.

Peklo na zemi

Server cas.sk získal další část usnesení Specializovaného trestného soudu. V tom kriminalisté popisují, že Ján Andreu pronásledoval od ledna roku 2021 až do června letošního roku. Opakovaně a intenzivně vyhledával její přítomnost, telefonicky i skrze zprávy několikrát kontaktoval ji a její rodinu.

Krom toho poškozoval i jejich rodinný majetek. „Opakovaně čekal před místem jejího trvalého pobytu, na cestě do práce a z práce, přičemž se ji snažil doprovázet, kvůli tomu musela poškozená upravit i svůj rodinný život,“ píše soudce v usnesení, na základě kterého rozhodoval o vzetí Jána do vazby.

Pronásledování se podepsalo nejen na psychickém ale i zdravotním stavu Andrey. Dlouhé roky si musela procházet peklem. „Opakovaně (Ján) monitoroval její denní režim za účelem získání co nejvíce informací o jejím každodenním pohybu, spočívajícím zejména z její docházky do zaměstnání z místa trvalého pobytu,“ popisují otřesné chování dnes již obviněného z vraždy obviněného muže. V osudný den měl odejít na cyklostezku brzy ráno, kde přespal na neznámém místě a později na matku dvou dětí zaútočil.

Na policii ho dovlekli švagři

„Byly jsme čtyři sestry. Včera jeden psychopat brutálně zavraždil mou sestru, která šla ráno do práce. Trápil ji i moji rodinu více jak dva roky,“ popisuje na sociální sítí sestra Kristína. Zarmouceně dodává, že dva synové přišli o maminku, švagr o manželku, rodiče o dceru a ona sama o sestru.

V obsáhlém textu dodává, že policie nekonala a příslušníci, kterým obtěžování ze strany Jána hlásili, zlehčovali. „Policie nebyla schopna před rokem pronásledovatele donutit, aby se dostavil k výslechu! Museli ho chytit společně všichni čtyři švagři a volat policii, že ho mají, ať si po něj přijdou. To je ostuda!“ napsala Kristína.

Video  Policisté převezli z Argentiny do Česka muže podezřelého z 15 let staré vraždy (7. 5. 2023).  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Růžena Karásková ( 16. července 2023 11:51 )

Odsoudit a potrestat by měli i vedení policie - za jejich nekompetentní a neprofesionální postup= nicnedèlàní. Přinejmenším vrátit všichni plat za ty roky nečinnosti.

Kodejsko Jana ( 9. července 2023 22:45 )

To není pravda, stalking je trestný čin.

doktormediciny ( 9. července 2023 20:03 )

Nejhorsi je, ze ttestni zakomik v podstate neumoznuje organum jako Policii, Nar. vyborum a pod ucinne zasahnout dopredu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání