Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nemá ještě řidičák a už přišel o body: Nehoda žáka autoškoly vyvolala vášnivé diskuze

Autor: jel - 
19. července 2023
16:27

Počátkem července došlo na křižovatce v Šumperku k dopravní nehodě. Žák autoškoly nerespektoval dopravní značku a nedal přednost vozidlu, které do něj narazilo. Uchazeč o řidičský průkaz dostal pokutu a přišel o čtyři trestné body i přes to, že průkaz ještě nemá. Tato situace vyvola na sociálních sítích vášnivé diskuze.

K nehodě došlo v úterý 4. července na křižovatce ulic Rooseveltova a Jeremenkova v Šumperku. Student autoškoly nezastavil na značce Stůj, dej přednost v jízdě! „Vjel do křižovatky v momentě, kdy z levé strany přijíždělo po hlavní komunikaci vozidlo Suzuki, kterému nedal přednost, a došlo k bočnímu střetu vozidel,“ popsal událost policejní mluvčí Libor Hejtman. Doplnil, že nikdo z účastníků nehody, včetně instruktor autoškoly, nebyl zraněn a nebyl ani pod vlivem alkoholu, vznikla však škoda 120 tisíc korun.

Lidé viní instruktora

Za nehodu nese plnou odpovědnost uchazeč o řidičský průkaz, policisté mu udělili pokutu 500 korun a odebrali mu čtyři trestné body. To, že žák autoškoly přišel o body ještě před získáním oprávnění vyvolalo na sociálních sítích vášnivé diskuze. Lidé se podivují nad tím, že nese plnou odpovědnost student. Další obviňují instruktora, že se dostatečně nevěnoval provozu.

„Jak žák nedal přednost? Od toho tam sedí ten profík u spolujezdce. Ještě že to nebylo třeba před přechodem s chodci. Je vidět, že pan učitel byl připraven a má dobrý postřeh,“ podivil se Jakub. „Jak tohle může instruktor autoškoly dopustit? Pochopila bych kdyby jel na motorce tam to těžko zadupne, ale auto?“ dodala Jana. A podobných komentářů jsou stovky. Někteří ale dodávají, že křižovatka je nepříjemná a je do ní velice špatně vidět. 

Video  Senior v Nové Pace vjel do cesty motorkáři, který pak po střetu letěl vzduchem.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Petr Kopecký ( 20. července 2023 01:43 )

Policajt by měl dostat 50tis pokutu a měl by začít zametat,ale u nás platí pravidla jenom chvilu nebo jak se to hodí.Jak může vzít body někomu kdo není řidič,toto není pomáhat a chránit ale jak dostat někoho do basy protože já jsu policajt,já jsu někdo.(houpací kůň)

Jiří Zvěřina ( 19. července 2023 19:53 )

Pevně doufám, že ten instruktor už v této autoškole nepracuje.... Měli by mu vzít oprávnění, když na svou práci nestačí...

Lomikel ( 19. července 2023 19:30 )

Zřejmě se jedná o pohádky ovčí babičky. Policajti obvykle neoplývají příliš vysokým IQ, ale tohle by snad nenapadlo ani absolventa školy pomocné.
Pokud tahle zpráva není hoax (tedy desinformace), pak jediným viníkem je policajt, který se dopustil zneužití pravomoci úřední osoby.

kaonkl ( 19. července 2023 19:13 )

V autoškole vás prostě posadí do auta a hodí do plného provozu, i když ještě nic nemůžete umět. Od toho je to autoškola, od toho je tam instruktor s dalšími pedály. Že ON nezareagoval, není vina studenta. On byl v autoŠKOLE, on se to teprve učil !

krtek. ( 19. července 2023 17:50 )

prosil bych tu škodu 120 za tisíc korun ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání