Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

288 mrtvých při srážce vlaků: Patologové nestíhají, ministr odhalil příčinu tragédie v Indii

Aktualizováno -
4. června 2023
19:44
Autor: ČTK - 
4. června 2023
10:01

Páteční srážku vlaků v Indii, která si vyžádala tři stovky obětí a tisícovku zraněných, způsobila chyba elektronického signalizačního systému. Podle agentury AP to dnes řekl indický ministr železnic Ašvini Vaišnav. Podle indické agentury ANI, jež uvádí zatím 294 obětí, ministr také uvedl, že úřady mají i podezřelé, kteří za nehodu nesou odpovědnost. Na sociálních sítích přitom sílí kritika na adresu indické vlády za nedostatečné investice do železniční infrastruktury a volání po rezignaci ministra železnic.

Kolem počtu obětí i zraněných panují stále nejasnosti. Server Indian Express dnes ráno psal o 288 obětech, server Hindustan Times píše o téměř 300 a agentura AP dnes píše o více než 300 obětech.

AP také uvedla, že ještě v sobotu večer se našlo v troskách 15 těl a že ráno byly vyprošťovací práce ukončeny. Podle Reuters bylo ještě dnes brzy ráno pět mrtvých převezeno do blízké školy, jež funguje jako improvizovaná márnice.

Přeplněné nemocnice

Většina obětí i zraněných byla převezena do dvou nemocnic, které byly v sobotu zcela přeplněné a podobnou situaci nezažily. Podle lékaře jedné z těchto nemocnic měli v minulosti na akutním příjmu maximálně 100 vážně zraněných pacientů za den, v sobotu jich bylo přes 500.

Lékaři běhali od jednoho zraněného ke druhému v přeplněných místnostech a nedostávalo se jim zdravotnického materiálu. Mnohdy ani zraněným nerozuměli, neboť nemluvili hindsky ani urijsky. Nemocnice musely na pomoc povolat i studenty medicíny.

Patologové nestíhají

Přeplněné jsou v těchto dvou místních nemocnicích i márnice a patologové nestíhají. Během dne přijížděly navíc rodiny, které hledaly své blízké, živé či mrtvé. Dostat se do okresu Balasúr, kde se nehoda stala, je ale nyní problém kvůli přerušené železniční dopravě.

Největší železniční neštěstí v Indii v tomto století se stalo v pátek kolem 19:00 místního času (15:30 SELČ) u železniční stanice ve vesnici Bahanaga asi 270 kilometrů od Kalkaty. Podle agentury ANI vjel osobní vlak Coromandel Express kvůli špatně postavené návěsti na jinou kolej, narazil do stojícího nákladního vlaku a řada jeho vagonů vykolejila. Ty pak narazily do dalšího rychlíku s cestujícími.

Špatná údržba tratí

Server Hindustan Times dnes připomněl, že indický parlament loni dostal zprávu auditorů o stavu železnic, z níž mimo jiné vyplynulo, že hlavní příčinou nehod v Indii v předchozích letech byla špatná údržba tratí. Podle indických médií se v ní rovněž píše, že investice do renovace železniční infrastruktury v posledních letech klesaly. A ani ty peníze, co na to byly vyčleněny, nebyly plně využity.

„Přijměte zodpovědnost a rezignujte. Už před měsíci železniční experti varovali před nedostatečným signalizačním systémem, ale vy jste je nevyslyšel a jen propagoval své ministerstvo s fotkami nových luxusních vlaků,“ vzkázal jeden z uživatelů twitteru ministrovi železnic.

I další vládu kritizují, že investovala do projektů pro vyšší střední třídu, ale ne do infrastruktury, kterou používají ti chudší. „Kdyby se tolik nevěnoval svému PR, toto by se nestalo,“ napsal další uživatel sociální sítě Twitter.

The Guardian: Utratili miliardy za moderní vlaky, ale kulhá bezpečnost

Ačkoliv se počet železničních nehod v Indii v posledních letech snížil, jejich hlavní příčinou zůstává vykolejení vlaků, píše list The Guardian v souvislosti s páteční tragédií. Vláda premiéra Naréndry Módího podle listu vynaložila miliardy na modernizaci železnic, hlavním problémem je však i nadále bezpečnost na tratích.

Žádný železniční systém na světě se nevyrovná indické dráze, píše britský deník na webu. Vlaky jsou v této zemi, kde žije 1,4 miliardy obyvatel, životně důležitým spojením. Denně přepraví přibližně 13 milionů cestujících za prací, rodinou a zábavou v soupravách, které se podle The Guardianu proplétají na zhruba 64 000 kilometrech tratí, což by stačilo na to, aby obepnuly celou Zemi.

Páteční srážka vlaků ve státě Odiša byla v Indii nejhorší v 21. století. Počet železničních nehod v Indii v posledních letech nicméně podle britského listu klesal: zatímco v mezi roky 2014 až 2015 se stalo 139 nehod, v letech 2019 až 2020 se jich odehrálo 55. Nejobvyklejší zůstává vykolejení vlaků. Loni se však počet nehod zvýšil o 37 procent a ačkoliv si většina z nich nevyžádala oběti na životech, rostou obavy o bezpečnost, píše The Guardian.

Systém proti srážkám funguje na 2 procentech tratí

Módího vláda utratila miliardy na modernizaci a vylepšení železnice, včetně plánu na její stoprocentní elektrifikaci do roku 2024, píše list. Dráhy podle něj také instalují systém, jenž má zabránit srážkám vlaků, ten ale zatím funguje jen na dvou procentech tratí.

Úřady potvrdily, že tato technologie musí být ještě nainstalována na železniční trase na východě země, která je jedním z nejstarších a nejvytíženějších indických dopravních koridorů z hlediska počtu cestujících a vlaků přepravujících ropu a uhlí.

V poslední době úřady podle listu The Guardian vyčlenily rekordní finanční prostředky na modernizaci infrastruktury a bezpečnosti, přičemž zvláštní pozornost věnovaly budování nových moderních stanic a vysokorychlostních elektrických vlaků inspirovaných v Japonsku.

Slavnostní zahájení vysokorychlostní tratě po nehodě zrušili

V sobotu měl Módí slavnostně zahájit vysokorychlostní spojení mezi Bombají a státem Góa, které je vybavené systémem zabraňujícím srážkám. Po pátečním neštěstí úřady slavnost zrušily.

Podle odborníků se sice pozornost soustředí na nablýskané modernizační projekty, ale bezpečnost zůstává pro indické železnice největším problémem. Na tratích se objevuje stále větší počet vlaků, aby se uspokojila poptávka, nicméně počet zaměstnanců se nezvyšuje stejnou měrou, což vede k většímu tlaku na ně a v důsledku k většímu počtu lidských chyb, píše The Guardian, podle něhož se kvůli tomu také pomalu zavádějí bezpečnostní opatření.

Indické železnice tvrdí, že páteční nehoda neodráží hlubší problémy. „Tato otázka vyvstává proto, že nyní došlo k jedné nehodě. Když se ale podíváte na údaje, zjistíte, že už léta nedošlo k žádné větší nehodě,“ uvedlo ministerstvo železnic.

Video  288 mrtvých při srážce vlaků v Indii: Dron ukázal celou zkázu.  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi