Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mladík (20) z Benešovska měl sexuálně zneužívat nezletilé chlapce: Oběti si vybíral na TikToku

Autor: ČTK - 
26. června 2023
15:47

Benešovští policisté stíhají dvacetiletého muže kvůli zneužívání chlapců ve věku od deseti do 13 let. Podle kriminalistů má na svědomí 11 případů, poškození jsou z Prahy, Středočeského, Plzeňského, Královéhradeckého, Jihočeského, Ústeckého a Jihomoravského kraje. Mladík skončil ve vyšetřovací vazbě, hrozí mu až osm let vězení. V minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, uvedla v pondělí na webu policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

K navázání kontaktu muž využíval sociální sítě TikTok a byl si podle policie dobře vědom toho, že chlapci jsou nezletilí. Konverzace přes sociální sítě a telefonáty s chlapci vyústily i v osobní setkání. „Kontakty s nimi často navazoval skrze zálibu k vlakům a díky tomuto společnému koníčku si s nimi domluvil schůzku na vlakovém nádraží, odkud spolu cestovali na různá místa republiky,“ uvedla mluvčí.

Několik osobních setkání s pěti chlapci skončilo pohlavním stykem. Chlapcům, s nimiž byl dlouhodobě v kontaktu, muž zakazoval přátelství s děvčaty a požadoval zablokování všech přátel na sociálních sítích. Požadoval po nich také zaslání intimních fotografií a později vyhrožoval jejich zveřejněním.

Kriminalistům se podařilo zjistit všechny poškozené chlapce, vyslechnout je a zajistit jejich komunikaci s obviněným. Mladíka obvinili z pohlavního zneužití, zneužití dítěte k výrobě pornografie, vydírání, navazování nedovolených kontaktů s dítětem, ohrožování výchovy dítěte, nebezpečného vyhrožování a únosu dítěte a osoby stižené duševní poruchou.

Video  Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání