Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: Kuřimská kauza před lety šokovala celé Česko. Mrazivé detaily a slova soudního znalce

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
25. června 2023
05:00

V květnu roku 2007 došlo úplnou náhodou k odhalení týrání dětí v Kuřimi na Brněnsku. Mrazivý případ tehdy šokoval celou republiku. Brzy se začaly objevovat další a další podivné okolnosti a do hrůzných zločinů bylo podle kriminalistů zapleteno čím dál více lidí. Zároveň přibývalo také otazníků. 

Takzvaná kuřimská kauza je nejznámější případ týrání dětí v Česku. Policie ji začala vyšetřovat 7. května 2007, a ve vězení nakonec skončilo celkem šest lidí. Insta Crime Podcast ve spolupráci s Bleskem si pro vás připravil devítidílnou minisérii, která se bude věnovat právě tomuto mrazivému případu.

Moderátorky Tereza Prošková a Petra Macháčková vyrazily na místa spojená právě s kuřimskou kauzou, pročetly si rozsudek k případu a natočily rozhovory s lidmi, kteří k případu mají, co říci.

Video  Nová minisérie Kuřimská kauza!  - pdc, icp, Jedlička
Video se připravuje ...

Bylo to těžko uvěřitelné!

„Bylo to pro nás těžko uvěřitelné, že se něco takového vůbec děje. Já jsem tu zprávu dostal poměrně brzo ještě neoficiálně s tím, že se máme zřejmě připravit na enormní zájem novinářů, protože půjde o něco velkého,“ vzpomíná například v rozhovoru Drago Sukalovský. Ten je od roku 2010 starostou Kuřimi. Když se kauza dostala na světlo světa, působil politik ve městě jako radní a tiskový mluvčí. Veškerá komunikace s novináři byla tedy na něm. 

Pro podcast exkluzivně promluvil také soudní znalec Michal Zelený, který připravoval posudky na oba týrané chlapce. „Pamatuji si, že tehdy chlapci měli taková klasická ‚dětská zranění‘ jako drobné oděrky, krevní podlitiny či škrábance. Na tělech ale měli i závažnější zranění. Jednalo se o okrouhlé valovité defekty na kůži, zejména v oblasti třísel. Tady bylo jasné, že jim je někdo způsobil účelově,“ vysvětlil odborník.

Kromě rozhovorů se vám moderátorky pokusí co nejlépe a přehledně přiblížit celý mrazivý případ, nad nímž dodnes visí mnoho otazníků. Na první díl se můžete těšit už 6. července!

JaNat ( 25. června 2023 20:01 )

Ty jsi byl dlouho na slunku nebo jsi měl teplé pivo?

doktormediciny ( 25. června 2023 15:22 )

To vse je pase...Myslim ze nenib stastny napad tohle zhase otevrit...Vb dejstvi zrejme ucinkovalo nekolik psychopatu..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání