Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Belgičan brutálně zavraždil malé sourozence své manželky. Chtěl zabít i vlastní děti?

Autor: pdc, icp, jel - 
1. června 2023
05:00

Během května vyrazily moderátorky Insta Crime Podcastu Petra a Tereza na tour po Česku. Na poslední zastávce v Brně publikum seznámily se třemi tamními případy. Jedním z nich je hrozivá vražda sourozenců Vosmanských. Třináctiletého Honzíka a jedenáctiletou Dášu uškrtil a pravděpodobně zneužil jejich švagr Stephan Knaepen. Ten měl zřejmě v plánu zavraždit i vlastní děti!

Vše začalo 1. srpna roku 2001. Mámu tří dětí Miladu v brněnském domě tehdy probudil vytrvalý štěkot a kňučení jejich malého psa. Když se šla porozhlédnout po domě, ucítila zápach plynu a benzínu. Milada proto vzbudila matku a společně se snažily přijít na to, co se děje. Obě ženy zjistily, že dveře, v nichž se nacházely plynové spotřebiče, jsou zamčené i přesto, že je nezamykaly a na chodbě nalezly prázdný kanystr.

Video  Insta Crime Podcast: Celý záznam besedy z Brna  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Domyslely si, že se je někdo pokusil zapálit, a proto z domu i se třemi malými dětmi utekly přes okno na zahradu a zavolaly hasiče. Krátce před jejich příjezdem v domě došlo k výbuchu. Hasiči následně potvrdily domněnku žen, že požár byl založen úmyslně a zřejmě osobou, které měla o domě dobrý přehled.

Velké pátrání

Jediný člen rodiny, který se v domě v té době nenacházel, byl otec dětí Stephan Knaepen. Ten byl v té době na výletě s malými sourozenci své manželky Dášou a Honzíkem. Nikdo z účastníků výletu o sobě však následující den nedal vědět, a tak otec dětí nahlásil na policii, že je pohřešuje. 

Rozjelo se obrovské pátrání, policie se ale bohužel neměla od čeho odrazit. Belgičan sice poslal předchozí den manželce zprávu s informací, kde se nacházejí, šlo však o lživý údaj. Panovala dokonce obava, že švagr děti odvezl za hranice. Týden po začátku pátrání bylo nalezeno tělo Stephana Knaepena. 

Zemřel na srdeční zástavu v důsledku požití většího množství léků. Záhy bylo nalezeno také Knaepenovo auto a v něm hned několik zajímavých předmětů. Ty dokazovaly, že Knaepen zřejmě založil požár ve vlastním domě, a že zřejmě ublížil sourozencům svém manželky. V autě byly také dopisy, které vyznívaly jako dopisy na rozloučenou. 

Těla dětí byla i přes obrovskou pátrací akci nalezena až v listopadu. Byla ve spacích pytlích a svázaná lepící páskou. Vrah je pravděpodobně uškrtil a před smrtí byly zřejmě zneužity. Dívenka měla v ústech vlastní kalhotky. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání