Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V životě si poradíte, vzkázali synům rodiče z Polska a zmizeli. Pátrá po nich policie!

Po manželském páru pátrá policie.
Po manželském páru pátrá policie.  (Autor: Facebook.com/ Policja Zakopane)
Autor: ČTK - 
26. května 2023
20:01

Polská média už několik dnů sledují případ rodičů z Varšavy, kteří svým dospívajícím synům doma nechali vzkaz a zmizeli. Po manželském páru pátrá policie. Portál onet.pl ve čtvrtek napsal, že není vyloučené, že dvojice z polské části Tater přešla na Slovensko.

Kluci, jste šikovní. V životě si poradíte. Jsme na vás pyšní,“ napsali Aneta a Adam Jaglovi svým synům, kterým je 14 a 17 let. Zmizeli v noci na 21. května. Jejich příbuzní o věci hned 21. května informovali policii.

Policie v Zakopaném ve středu uvedla, že manželé z pondělka na úterý přespali v jedné z horských chat, poznali je její zaměstnanci. Řekli, že se chovali normálně a stejně jako jiní hosté se večer přihlásili na nocleh a ráno odešli. Kam se vydali, ale není jasné. Po Jaglových pátrala horská služba, když se však objevily informace, že přešli na Slovensko, akci přerušila.

Video  Za katrem : Kde je tělo podnikatelky Jany? Měla být uškrcená bezpečnostním pásem  - pdc, icp, Červený, Chebotareva
Video se připravuje ...

Majitel jednoho penzionu ve Ždiaru na slovenské straně Tater portálu onet.pl řekl, že manželé u něho přenocovali z úterý na středu. Ve středu ráno chtěl, aby zaplatili a ukázali mu doklady, aby si je mohl zaznamenat. Dali mu peníze a řekli mu, že mají strašný hlad a že si nejdřív musejí dojít do obchodu pro něco k jídlu a formality vyřídí potom. Už se ale nevrátili. Když si majitel penzionu na internetu přečetl o pátrání po lidech, kteří vypadali jako jeho hosté z Polska, informoval polskou i slovenskou policii.

Podle neoficiálních informací Onet.pl Jaglovi ve Ždiaru nasedli do autobusu jedoucího do Popradu. Policie je zatím z ničeho neobvinila. Není však vyloučené, že se mohli dopustit trestného činu, když nechali bez péče syna mladšího 15 let, píše onet.pl. Za to v Polsku hrozí až tři roky odnětí svobody.

 

clarabella ( 29. května 2023 05:58 )

Jak může někdo udělat toto vlastním dětem? Kdyby to byl jeden rodič a ten druhý nový partner, tak je to pořád hrůza, ale člověk si řekne, ze ten rodič zblbnul pod vlivem, ale oba rodiče a odložit vlastní děti. Jak se ti kluci musí cítit. Chudáci kluci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání