Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Krokodýl v kanalizaci, muž bez tváře nebo mrtvola v nádrži na pitnou vodu: Tyto městské legendy se skutečně staly!

  • Autor: pma - 
    8. 4. 2023
    06:50

    Každý někdy určitě slyšel alespoň jednu městskou legendu (urban legends). Většinou jsou vztahovány k místu, které člověk dobře zná. Při vyprávění těchto příhod nejednoho posluchače napadne, zda se příběh propředený tajemnem a strachem skutečně stal. Většinou jsou příhody skutečně smyšlené, existují ale i takové případy, kdy se městské legendy ukázaly jako pravdivé.

  • 1.Zvířata v toaletě či kanalizaci

    Zvíře se podařilo z kanalizace vytáhnout a posléze se Eleonore ujala pařížská zoo. Zvíře se podařilo z kanalizace vytáhnout a posléze se Eleonore ujala pařížská zoo. | reprofoto Facebook.com

    Připadá vám představa, že vás na toaletě překvapí nějaké zvíře, které vyleze přímo ze záchodové mísy, jako přehnaná? Stát se to ovšem skutečně může. Před pár lety například na Američana Jamese Hoopera čekal nepříjemný zážitek, když odklopil víky záchodové mísy a díval se tváří v tvář krajtě královské. A podobných případů se již v minulosti staly desítky.

    Nejčastějším živočichem, který se může na toaletě objevit, je právě had. Který se dokáže popasovat i se spletitými zakřivenými trubkami a chemikáliemi. Podobně jsou na tom i krysy, které umí velmi dobře plavat a povyskakovat.

    Zvířata nejsou výjimkou ani v kanalizaci. V těch se velmi často objevují švábi, žáby, vačice, ale existují i případy, kdy se v kanalizaci objevil krokodýl. Jedním z nich je i ten z roku 1984, kdy pařížští dělníci objevili malého krokodýla žijícího ve stokách poblíž řeky Seiny. Zvíře se podařilo chytit a posléze se Eleonore, jak krokodýla pojmenovali, ujala pařížská zoo, která jí upravila terárium tak, aby jí připomínalo pařížské stoky.

  • 2.Raymond Robinson přezdívaný Charlie No Face

    Raymond Robinson přezdívaný "Charlie No Face". Raymond Robinson přezdívaný "Charlie No Face". | reprofoto Twitter

    Obyvatelé americké Pensylvánie si v průběhu dvacátých a třicátých let minulého století začali vyprávět tajemný příběh o muži bez tváře (Charlie No Face, pozn. redakce), který se v noci zjevoval na silnici mezi městy Koppel a New Galilee.

    Později se ukázalo, že tajemným mužem bez tváře je Raymond Robinson. Ten chtěl v osmi letech prozkoumat ptačí hnízdo a vylezl na vysoký nosník u mostu Morado Bridge. Raymondovi podklouzla noha a chlapec obličejem spadl na elektrické kabely, které byly na mostě nataženy.

    Dítě jako zázrakem přežilo, ale mělo zdeformovaný obličej. Hoch přišel o obě oči, nos a měl znetvořené rty a uši. Zbytek těla měl popálený a zjizvený. Málo kdy po svém uzdravení vycházel ven, protože mu vadily všetečné pohledy a komentáře okolí. Za pomoci slepecké hole se tak chodil procházet v noci, kdy na nikoho nenarazil.

    Když se rozneslo, o koho jde, začali z Raymonda místní mít senzaci. Čekali například v noci ve křoví, aby se s ním mohli vyfotit nebo kolem něj pomalu jezdili v autě a pořvávali na něj. Dokonce dostal i nabídku stát se jednou z příšer v nově vznikajícím panoptiku. Sklonek života Raymond raději prožil v ústraní, aby se ušetřil zájmu veřejnosti. Zemřel v létě roku 1985.

  • 3.The Bunnyman

    Kdo byl skutečným "Králičím mužem"? Kdo byl skutečným "Králičím mužem"? | reprofoto Twitter

    Za jednu z nejznámějších městkých legend americké Virginie je považován příběh o Bunnymanovi, v překladu „králičím muži“.

    Legenda vypráví o havárii autobusu nedaleko městečka Fairfax v severní Virginii. Ten převážel pacienty z místního blázince, kteří byli údajně stěhováni na nové místo. Jenže jednomu z chovanců, Douglasu Grifonovi, se podařilo uniknout. Schovával se podle vyprávění v lese, kde zabíjel králíky, aby měl co jíst. Z králíků měl přesedlat na vraždění lidí. Když ho policie našla v lese, utíkal před strážníky směrem k železničnímu mostu Colchester Road, kde se nechal údajně dobrovolně srazit právě projíždějícím vlakem.

    Historka se v různých variacích šířila v průběhu let a tradovalo se, že duch „králičího muže“ se v oblasti pohybuje i po chovancově smrti. Obyvatele Virginie však vyděsil incident, ke kterému došlo v roce 1970. Tehdy mladému páru vyhrožoval muž v obleku králíka a na auto jim hodil sekyru. O pár dní později se stejný pachatel pokusil opět se sekyrou v ruce vloupat do rodinného domu. Podivného muže se ale policii nikdy dopadnout nepodařilo.

  • 4.Let pomocí heliových balonků

    Stroj se Waltersovi podařilo dopravit až do výšky přesahující neuvěřitelných 5 000 metrů. Stroj se Waltersovi podařilo dopravit až do výšky přesahující neuvěřitelných 5 000 metrů. | reprofoto Twitter

    Kdo viděl animovaný snímek Vzhůru do oblak z roku 2009, určitě přemýšlel nad tím, jestli by bylo ve skutečnosti možné pomocí héliových balónků vzlétnout k nebesům. Ačkoliv se to jeví jako nepravděpodobné, k podobnému vzlétnutí už v minulosti skutečně došlo.

    Američan Larry Walters si už jako teenager usmyslel, že se jednou dostane do vzduchu pomocí balónků napuštěných heliem. Den D nastal 2. července 1982. Tehdy se leteckému nadšenci podařilo absolvovat 45minutový let v podomácku vyrobeném „letounu“, který se skládal ze zahradního křesílka a 45 meteorologických balónů naplněných heliem.

    Stroj se Waltersovi podařilo dopravit až do výšky přesahující neuvěřitelných 5 000 metrů a narušil tak letecký prostor. V tom byl dokonce spatřen piloty komerčních letadel, kteří si onen den mysleli, že mají halucinace. Po třičtvrtě hodině začal Walters klesat a nešťastně se nad zemí zamotal do elektrického vedení. Vše nakonec dobře dopadlo a muž opatrně slezl na zem.

    I když za svůj odvážný čin získal Larry později pokutu, netrápilo ho to. Dostal se do médií po celém světě a splnil si svůj dětský sen.

  • 5.Záhada

    Gloria Ramirezová přezdívaná "Toxická lady". Gloria Ramirezová přezdívaná "Toxická lady". | reprofoto Twitter

    Lékařům se občas stane, že si neví rady se svým pacientem. To, co se ovšem skutečně stalo v případu Glorie Ramirezové, se zapsalo do dějin americké medicíny jako něco naprosto nevysvětlitelného.

    19. února 1994 byla v nemocnici v Riverside přijata tehdy jednatřicetiletá Gloria Ramirezová, která se tou dobou léčila s rakovinou děložního hrdla. Příznaky, se kterými ji příbuzní do nemocnice přivezli, ale jejímu onemocnění vůbec neodpovídaly. Žena měla na hrudníku jakousi olejnatou skvrnu a z úst se jí táhl zvláštní nasládlý pach doplněný česnekem.

    Žena upadala do kómatu a lékaři, kteří se ženě snažili pomoc, začali po chvíli kolabovat. Celkem se udělalo zle 23 z 36 ošetřujících osob.

    Gloria zemřela na selhání jater. Posléze bylo na jejím tělem provedeno několik pitev, nikdy se nepodařilo zjistit, co přesně za zápach a následné kolabování personálu mohlo.

    V úvahu připadala teorie, jestli nešlo o pach způsobený mastičkou z DMSO (dimethylsulfoxidu), kterou se onkologicky nemocní pacienti mazali proti bolestem. Látka obsažená v masti se při kontaktu s kyslíkem mění na dimethylsulfát, který může způsobovat křeče nebo delirium, tedy stavy, kterými nemocniční personál trpěl.

    Rodina tuto teorii vyvrátila a uvedla, že Gloria žádnou mast neužívala. Záhada „Toxické lady“ tak dodnes zůstává nevyřešena.

  • 6.Nečekaní hosté v domě

    Ilustrační foto. Ilustrační foto. | Profimedia

    V hororových filmech se často objevují lidé či jiné entity, které s obyvateli domů či bytů tajně žijí a nikdo o nich neví. Že vám to připadá děsivé? Bohužel se podobné případy v minulosti již několikrát staly.

    V roce 2017 žena z Washingtonu zjistila, že v podkroví jejího domu žije bezdomovec Anthony Jones. Ten se v domě zdržoval přes půl roku. Podobný případ se stal i před lety v Japonsku. Tehdy muž zjistil, že v domě nežije sám, až po dlouhých měsících, kdy mu začalo chybět jídlo.

  • 7.Mrtvoly v nádržích na pitnou vodu

    Tělo Elisy Lamové bylo nalezeno ve vodní nádrži na střeše hotelu Cecil v Los Angeles. Tělo Elisy Lamové bylo nalezeno ve vodní nádrži na střeše hotelu Cecil v Los Angeles. | profimedia

    Málokomu se asi zamlouvá představa, že by měl pít kontaminovanou vodu. A při pomyšlení, že ve vodě, kterou pijete, plavalo mrtvé tělo, ztuhne krev v žilách i tomu největšímu drsňákovi.

    Asi nejznámějším případem je smrt Alisy Lamové, jejíž tělo bylo nalezeno na začátku roku 2013 v nádrži na pitnou vodu na střeše los-angeleského hotelu Cecil, kde byla dívka ubytována.

    Ještě více byli vyděšeni obyvatelé v Las Vegas během loňského roku. Klesající hladina jezera Lake Mead vyplavila hned několik ostatků a lidských těl. Vodní nádrž tvořená přehradou Hoover Dam na řece Colorado, která hraničí s Nevadou a Arizonou, zásobuje vodou více než 40 milionů lidí.

  • 8.Galerie

     

krtek. ( 8. dubna 2023 09:23 )

mrtvoly v nádržích s vodou... kdysi jsem se v horách napil z potůčku , pokračoval jsem podle něj do kopce a po 50m jsem našel v tom potůčku rozkládající se srnku, sevřeli se mi půlky, ale žádný zdravotní problém se nedostavil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání