Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Na zahradě domu v Adolfovicích zřejmě umrzl pejsek: Uvázaný na řetězu nepřežil krutou zimu!

Pejsek v Adolfovicích zřejmě umrzl: V mrazech byl venku na řetězu!
Pejsek v Adolfovicích zřejmě umrzl: V mrazech byl venku na řetězu!  (Autor: Facebook/Martina Harbichová)
Autor: VaB - 
9. února 2023
18:18

Policisté a veterináři řeší otřesný případ úmrtí malého psa v Adolfovicích v Jeseníkách. Zvíře bylo v teplotách pod nulou na zahradě domu připoutané řetězem. V zimě pejsek zřejmě umrznul. Případ kriminalisté prošetřují jako trestný čin, čekají na pitvu.

O smutném úmrtí malého pejska informovala na sociální síti Martina Harbichová z neziskové organizace Jesenické Tlapky. „Ozval se telefon a mně se zastavilo srdce. Jeseník Adolfovice – u jednoho domu zmrzlý malý pejsek na řetězu,“ popsala na svém profilu.

A přiložila k příspěvku i fotografii. Na té je vidět menší na boku ležící pejsek, od kterého se táhne provaz či řetěz. Harbichová následně přivolala Krajskou veterinární stanici. „Ta vše zadokumentovala a předala policii,“ doplnila. Podle ní patřil pes zřejmě sociálně slabší rodině, která s oblibou holduje alkoholu.

„Čekáme na vyjádření ze strany KVS k příčinám úmrtí zvířete,“ popsala policejní mluvčí Petra Vaňharová. Zatím ale není jasné, jak pes zemřel. Mohl být utýrán k smrti, zemřít hlady či umrznout. „Proč se tohle děje? Proč takoví lidé mezi námi žijí – a hlavně – proč si pořizují zvířata… Když si neumí poradit se svým životem, proč ho ničí bezbranným tvorům?“ ptá se Harbichová.

V případě potrestání možného pachatele by mu za případně týrání zvířat hrozilo až šestileté vězení.

Video  Vlastíkovi zemřela panička. Velmi temperamentní, ale hluchý kříženec teď hledá nového zkušeného majitele.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání