Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Policie vyšetřuje násilnou smrt starší ženy na Pardubicku! Policie zadržela dceru zesnulé s přítelem

Aktualizováno -
6. prosince 2022
21:52
Autor: pma, ČTK, inf - 
5. prosince 2022
13:17

Od soboty se pardubičtí kriminalisté věnují násilné smrti seniorky z obce Libišany na Pardubicku, kam se žena přistěhovala teprve před nedávnem. Policie uvedla, že v souvislosti s úmrtím zadržela dva podezřelé. Podle stanice CNN Prima News se jedná o dceru oběti společně s přítelem. Jak a proč k vraždě ženy došlo zatím kriminalisté neuvedli. 

„Od sobotního odpoledne krajští kriminalisté prověřují násilnou smrt starší ženy na Pardubicku. Rádi bychom ujistili veřejnost, že jí v souvislosti s tímto případem nehrozí žádné nebezpečí, neboť kriminalisté zadrželi dvě podezřelé osoby,“ uvedla v pondělí tisková mluvčí policie Pardubického kraje Dita Holečková. Stanice CNN Prima News v úterý sdělila, že za vraždu by měla být zodpovědná dcera oběti společně s přítelem. Ty policie zadržela.

Podle sousedů obce Libišany zavražděná žena v obci bydlela krátce, byla tichá a nikdo ji moc nenavštěvoval. „Co se týče rodinných vztahů, vůbec nemám ponětí. Bydlela tady krátce a do obce mezi lidi nechodila,“ prozradila televizi tamní obyvatelka. 

„Vzhledem k probíhajícímu trestnímu řízení nebudeme v tuto chvíli poskytovat další informace,“ doplnila mluvčí.

Násilnou smrt starší ženy o víkendu krátce potvrdila i záchranná služba. „Náš lékař pouze konstatoval smrt,“ řekla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala. Policie také sdělila, že při násilném trestném činu nebyla použita žádná zbraň. Jak přesně ale žena zemřela kriminalisté neřekli. Byla nařízena i následná soudní pitva, která by měla pomoc objasnit, co se ženě stalo. 

Případů vražd a pokusů o ně stále přibývá

Pokud bude vražda potvrzena, bude se jednat o desátého zabitého člověka v Pardubickém kraji. Na začátku listopadu zavraždil sekerou teprve devatenáctiletý chlapec ve Vysokém Mýtě náhodnou oběť. Krátce po zadržení požil jed a následně v nemocnici zemřel.

Video  Zásah pyrotechniků před školou v Pardubicích  - Policie ČR
Video se připravuje ...

V říjnu v Pardubicích devětatřicetiletá žena pod vlivem alkoholu a drog zřejmě ubodala svého bývalého přítele. V případě prokázání vinny hrozí ženě trest odnětí svobody v délce trvání až 18 let.

Za novorozence v kontejneru matka stráví 16 let za mřížemi

V dubnu napadl Pavel Kristl v Lanškrouně na Orlickoústecku svou třiapadesátiletou družku řeznickým sekáčkem. Žena na následky zranění zemřela a muž byl pravomocně odsouzen za vraždu na osm let.

Ve stejném měsíci sedmatřicetiletý muž ubodal svou šestašedesátiletou matku ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Hrozí mu 10 až 18 let ve vězení.

Počátkem roku odložila žena zdravé novorozeně do kontejneru. Tam jej naštěstí našli dva bezdomovci, kteří silně podchlazenému dítěti přivolali lékařskou pomoc. Žena v listopadu od soudu odešla s trestem 16 let odnětí svobody. Rozsudek není pravomocný, obžalovaná se pro němu na místě odvolala.

Video  Žena z Pardubic odložila novorozeně do kontejneru.  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

 

verka1 ( 5. prosince 2022 15:35 )

Už zase vražda 👎😱

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání