Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodce z Letohradu uškrtil a zakopal manželku?! Třetí vražda na Orlickoústecku za dva týdny

Ilustrační foto.
 (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jp, ČTK - 
14. dubna 2022
11:14

Již třetí vraždu v průběhu pouhých 14 dní řeší policisté v Pardubickém kraji. Z mordu manželky (†59) obvinili muže (65) z Orlickoústecka. Uškrtit ji měl v noci na 10. dubna. 

Případ začali kriminalisté rozplétat v pondělí, kdy muž oznámil ráno policistům v Letohradu, že pohřešuje svoji choť. Strážci zákona si tehdy všimli, že má na obličeji čerstvé poranění a v jeho výpovědi shledali nesrovnalosti. Po prověření informací se muž pod tíhou důkazů nakonec po osmi hodinách přiznal, že ženu zabil a zakopal.

„Motivem činu byly dlouhodobější rozpory mezi manželi, žárlivost muže na ženu a také požitý alkohol přispěl k jejich potyčce, kdy muž ženu napadl údery do hlavy a následně ji zardousil,“ popsala policejní mluvčí Markéta Janovská. Muži hrozí až 18 let odnětí svobody. Jde o vysokoškolsky vzdělaného důchodce, který nebyl v minulosti trestán. Po doznání projevil lítost. Ve středu jej soud poslal do vazby, kde si počká na soudní proces.

Třetí vražda za dva týdny

V Pardubickém kraji jde o třetí případ vraždy během dvou týdnů. Minulý týden kriminalisté obvinili z vraždy pětašedesátiletého muže. Podle vyšetřovatelů usmrtil v Lanškrouně na Orlickoústecku třiapadesátiletou družku řeznickým sekáčkem. Později po činu sám zavolal policii. Koncem března policie obvinila sedmatřicetiletého muže z vraždy jeho šestašedesátileté matky, kterou měl ubodat ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku.

Počátkem ledna také policie obvinila pětatřicetiletou ženu z pokusu o vraždu nezletilce. Podle spisu žena odložila v Pardubicích novorozence do kontejneru. Silně podchlazenou holčičku našli lidé náhodou a lékařům se ji podařilo zachránit. Ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání