Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ohořelé tělo ženy na Děčínsku: Policie má podezřelého, v minulosti byl prý odsouzen za znásilnění

Aktualizováno -
7. února 2022
20:00
Autor: VaB - 
7. února 2022
11:07

Kriminalisté ústecké policie vyšetřují násilný trestný čin v Horním Jindřichově u Rumburku. V pátek tam bylo nalezeno ohořelé torzo ženy, policie zjistila její totožnost. Bližší informace ale stále nezveřejnila. Policisté v pondělí v poledne uvedli, že už mají i podezřelého. Ten měl mít už v minulosti problémy se zákonem.

Ústečtí kriminalisté znají totožnost oběti násilného trestného činu. Ohořelé torzo ženy našli v pátek v lesním porostu na Děčínsku. Na případu vyšetřovatelé nadále pracují.

„V průběhu víkendu se nám podařilo ustanovit totožnost oběti a na případu nyní intenzivně pracuje tým krajských kriminalistů,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Policisté v pondělí v poledne informovali, že se jim podařilo určit totožnost mrtvé ženy i zadržet podezřelého muže. Podle informací Blesku bylo tělo ohořelého ženského těla nalezeno u obce Horní Jindřichov u Rumburku.

O případu se prvotně asi dozvěděli hasiči. „V brzkých ranních hodinách jsme přijali oznámení o požáru v Horním Jindřichově od kolegů z HZS. V požářišti byla nalezena osoba již bez známek života. Tuto událost jsme předali koronerovi a Policii ČR,“ sdělil mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník. Policie po ohledání místa zahájila vyšetřování. Podle informací televize Prima měli kriminalisté uhořelou ženu již delší dobu pohřešovat.

CNN Prima News dále uvedla, že se jim podařilo zjistit totožnost podezřelého. Jde prý o muže z nedalekého Jiříkova, který měl již v minulosti problémy se zákonem. „Všichni ho tady známe, myslím, že je nemocný. Už myslím v roce 2013 byl odsouzený za pokus o znásilnění,“ sdělila televizi místní obyvatelka.

Video  Na Děčínsku bylo v lesním porostu nalezeno ohořelé torzo ženy  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání