Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Potupná smrt sériového vraha a pedofila Petera Tobina: Zemřel připoutaný řetězem k posteli

Autor: štt - 
9. října 2022
19:02

Na začátku října zemřel Peter Tobin, nechvalně proslulý skotský sériový vrah a pedofil, jenž byl usvědčen ze zabití tří žen. Vyšetřovatelé však odhadují, že vražd bylo mnohem více. Bývalý detektiv o něm prohlásil, že se jednalo o „zbabělce, který si vzal svá tajemství do hrobu“. Zločinec zemřel připoutaný k posteli ve věku 76 let poté, co trpěl rakovinou a odmítal přijímat potravu.

Tobin si ve vězení odpykával tři doživotní tresty. V roce 2006 znásilnil a zavraždil třiadvacetiletou studentku Angeliku Klukovou, jejíž tělo ukryl pod podlahou kostela v Glasgow, kde v té době pracoval jako údržbář.

V roce 1991 zavraždil dvě studentky: patnáctiletou Vicky Hamiltonovou z Reddingu a osmnáctiletou Dinah McNicolovou. Jejich těla byla nalezena o 17 let později, zakopaná na zahradě jeho bývalého domu v Margate v Kentu. Již dříve byl odsouzen za znásilnění dvou čtrnáctiletých dívek, informoval Daily Mail.

Detektiv ve výslužbě David Swindle pro BBC prohlásil: „Peter Tobin byl zlo. Čisté zlo.“ Dále nepochybuje o tom, že trestanec zabil i další lidi. Policie strávila bezpočet hodin rekonstruováním jeho samotářského života na okraji společnosti. Tobin často měnil svoji identitu. Vyšetřovatelé odhadují, že měl až na čtyřicet přezdívek a sto padesát různých aut.

Násilník se narodil v srpnu 1946 v severoskotském Johnstonu. Již v sedmi letech byl poslán do polepšovny. Ve dvaceti letech si postupně odpykával trest odnětí svobody za vloupání a padělání. V roce 1994 byl uvězněn na 14 let za sexuální zneužití dvou školaček.

Tobin obě dívky násilně držel ve svém bytě v Hampshire. Poté, co je znásilnil, jednu z nich pobodal a druhou se pokusil otrávit plynem. Jako zázrakem obě útok přežily. Delikvent byl také domácí násilník. Všechny jeho tři bývalé manželky tvrdí, že je opakovaně a krutě napadal.

V roce 2006 zavraždil polskou studentku Angeliku Klukovou, která bydlela na faře, kde násilník pracoval. Tobin dívku nejdříve znásilnil a poté pobodal. Následně ji zaživa pohřbil ve sklepeních kostela, kde ji vyšetřující policisté pár dnů poté našli mrtvou. Recividista byl ihned označen za hlavního podezřelého a zatčen.

Později policisté na jeho zahradě objevili dvě zakopaná ženská těla, která, jak zjistili, patřila dvěma náctiletým dívkám. Za jejich zavraždění dostal další doživotní trest. Sobotní smrt sériového vraha tak nejspíš nikdo oplakávat nebude.

Video  Andská příšera. Pedro López uškrtil přes 100 nezletilých dívek  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání