Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vězni vzali spravedlnost do vlastních rukou: Vraha malé Lili (†9) brutálně zbili a pořezali

Autor: rix - 
29. srpna 2022
19:03

Ohavnou vraždu by si jistě Litevec Deividas Skebas příště už rozmyslel. Za mord devítileté dívenky Liliany Valutyteové v britském Bostonu mu spoluvězni uštědřili pořádnou lekci. Naběhli k němu do cely, kde ho do krve zmlátili, pořezali a ponechali svému osudu. Život mu zachránil jen rychlý převoz do nemocnice. 

Hrabství Lincolnshire šokovala vražda teprve devítileté holčičky. Maminka Liliany Valutyteové Lina Savickeová musela do práce, a tak vzala Lilianu a její sestřičku s sebou. Dívky si společně hrály před kavárnou, kde jejich maminka pracovala. Hra na chodníku ale skončila tragicky. Liliu napadl a ubodal dvaadvacetiletý muž, který se pak dal následně na útěk před policií. Na místě tragédie zůstal ležet kočárek pro panenky.

Útočníka se naštěstí podařilo policistům rychle zadržet a putoval za mříže. Tím ale jeho trest za ohavnou vraždu zdaleka neskončil. Své k mordu měli co říci i jeho spoluvězni z nápravného zařízení ve Wakefieldu. Vzali spravedlnost do vlastních rukou. „Skebase brutálně zbili,“ svěřil se mluvčí vězeňské služby podle deníku Metro

Pouhé mlácení ale trestancům nestačilo. Na Skebase vytáhli žiletku, kterou ho pořezali. „Měli na něj políčeno už delší dobu. Jednoho dne na něj naběhli a uštědřili mu lekci,“ popsal jeden ze zdrojů obeznámený s případem. „Ten útok byl jen otázkou času,“ uvedl. Po pomstě Skebas musel letecky do nemocnice. Tam mu zachránili život. 

Nebýt strážníků, kteří do cely přiběhli, vrah by zřejmě nepřežil. Trestanci ho tam ponechali svému osudu. Sekbasova ostraha se po napadení extrémně zvýšila a byl přemístěn do jiné cely. 

Lidé ze sousedství se mezitím stále nemohou vzpamatovat ze smrtí oblíbené Lili. „Jsme tady úzce propojená komunita a město je touhle tragédií otřeseno do morku kostí. Byla to jen malá holčička, jak tohle mohl někdo udělat devítiletému dítěti?“ zoufal si taxikář Jonathan Newton.

Památku zesnulé Liliany uctily při bohoslužbě desítky lidí. V kostele sv. Botolfa se sešlo 150 lidí, kteří zavzpomínali na malou dívku. Na místě, kde zemřela, vzniklo pietní místo. 

Video  Insta Crime Podcast: Mladou mámu našli na Nový rok zavražděnou a zohavenou!  - Tereza Prošková, Petra Macháčková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Shane26 ( 30. srpna 2022 02:34 )

Proč dozorci zachránili tuhle úchylnou bestii?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání