Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Servírka zachránila týranému chlapci (11) život chytrým vzkazem, jeho otčím dostal 4 doživotí

Autor: štt - 
28. srpna 2022
11:39

Timothy Lee Wilson (36) z Floridy byl odsouzen ke čtyřem doživotním trestům za týrání nevlastního syna (11). Obvinění čelí i matka chlapce. Dle vyšetřování jej mlátili kovovou tyčí a nechávali hladovět. Policie oba krkavčí rodiče zadržela až díky servírce, která si všimla chlapcových modřin a zavolala policii. Nyní je místní hrdinkou, kterou si lidé chovají v hluboké úctě.

Šestatřicetiletý muž z Floridy byl loni v červnu shledán vinným z protiprávního zadržování, těžkého zneužívání a zanedbávání péče o děti. Po více než roce nastoupil k výkonu trestu. Za týrání, které mimo jiné zahrnovalo spoutávání a hladovění malého chlapce, dostal čtyři doživotní tresty, napsal The Mirror.

Jeho nehumánní chování bylo odhaleno díky Flaviane Carvalhové, která pracuje jako servírka v restauraci Mrs. Potato. Na Nový rok tam Wilson zavítal se zanedbaným chlapcem, jemuž na rozdíl od sebe neobjednal žádné jídlo ani pití. Carvalhové přišlo mužovo chování podezřelé a rozhodla se rychle jednat.

Na papír velkým písmem napsala: „Potřebuješ pomoc?“ a tajně ukázala nápis chlapci, který přikývl. „Nejdříve jsem si všimla velkého škrábance mezi obočím. O pár minut později jsem uviděla modřinu blízko oka,“ sdělila policejnímu dispečerovi, který ihned na místo povolal strážce zákona. Vyšetřovatelé následně zjistili, že týrání se účastnila i chlapcova matka Kristin Swannová. Její případ však není dosud uzavřen.

Policie zveřejnila, že pár chlapce na Štědrý den pověsil hlavou dolů. Dále jej „zocelovali“ pravidelným hladověním. Chlapce mlátili kovou tyčí, násadou od koštěte nebo popruhy. Šéf orlandské policie Orlando Rolon pochválil servírčino rychlé uvažování: „Jsme pevně přesvědčeni, že kdyby Carvalhová nezasáhla, hovoříme dnes o vraždě, a ne pouze o týrání.“

Restaurace mezitím obdržela nespočet zpráv a telefonátů od lidí, kteří chtěli Carvalhové osobně poděkovat. Její zaměstnavatel za tímto účelem zřídil veřejnou sbírku, kam lidé mohou zasílat nejen peněžní dary, ale i vzkazy. Přes čtrnáct set spoluobčanů vybralo v přepočtu necelý jeden a půl milionu korun. Pomáhat ostatním se prostě vyplácí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání