Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záchranář Míra (†45) zemřel na cestě do práce: Kolegové vyhlásili sbírku pro jeho manželku a děti

Autor: rc - 
2. července 2022
12:43

Žil pro svou rodinu a práci, kde pomáhal druhým. Miroslav (†45) pracoval u liberecké záchranky a zároveň působil jako dobrovolný hasič v Rumburku. Ráno v pondělí 20. června zemřel na cestě do práce. Kolegové a přátelé se rozhodli pomoci jeho rodině v těžké chvíli a vyhlásili na ně veřejnou sbírku.

Ráno vyjel kolem půl šesté do práce. Miroslav jel z Rumburku po silnici I/9 na Svor. Na cestě se ale stala tragédie. Miroslav chtěl předjet auto před ním, které však začalo odbočovat do směru, ze kterého záchranář předjížděl. Pětačtyřicetiletý Miroslav, který pracoval jako záchranář, nehodu nepřežil.

„Mírův život ukončila cestou do práce na záchrance tragická nehoda. Jel z domova, který si spolu s manželkou a dvěma malými dětmi užíval vlastně jen pár týdnů. Vysnili si ho a Míra ho z velké části postavil sám,“ uvádí kolegové a přátelé ve veřejné sbírce, kterou ve spolupráci s Nadačním fondem Kryštůfek uspořádali pro Miroslavovu manželku a jejich dvě děti.

Miroslava popisují jako chlapa, který měl srdce na správném místě a každému vždy rád pomohl. „Byl záchranář, hasič. Na jeho pomocnou ruku jsme se mohli kdykoliv spolehnout. Teď o pomoc pro Mírovu rodinu prosíme my,“ dodávají ve sbírce. „Děkujeme za vaši soustrast a moc prosíme – pojďte s námi podpořit Mírovu rodinu,“ píše Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje na Facebooku, kde sbírku sdílela. „Pokud se spolu s námi rozhodnete pomoci, nezapomeňte do zprávy pro příjemce napsat ZZS Liberec,“ dodala.

Jak již Blesk informoval, s Mírou se ve středu 29. června v Rumburku rozloučili jeho kolegové, přátelé a blízcí. „Po půl dvanácté se naším městem rozezní siréna k uctění památky našeho bratra, kolegy a kamaráda. Zvuku nebude předcházet žádné upozornění či doprovodný text. Po celou dobu bude v ulici Zálužanská (u pomníku) uzavřena komunikace,“ oznámili předem rumburští dobrovolní hasiči na facebooku. 

Video  Páteční tragédie na Písecku: Dva lidé zemřeli při nehodě náklaďáku a osobního auta  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi