Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Záchranář Mirek (†45) zemřel na cestě do práce: Kolegové a rodina se s ním rozloučili za zvuků sirén

Autor: rc - 
30. června 2022
11:12

Rodina, přátelé a kolegové dali poslední sbohem tragicky zesnulému Miroslavovi (†45). Liberecký záchranář a dobrovolný hasič z Rumburku jel v pondělí 20. června ráno do práce, kam už ale nedojel. Narazil do stromu a zemřel. Blízcí se s Mirkem, pro něhož byla pomoc druhým životním posláním, rozloučili za zvuků sirén.

Poslední rozloučení s Mirkem proběhlo ve středu 29. června v Rumburku. Kromě jeho nejbližších a přátel se s ním přišly rozloučit desítky jeho kolegů. Nechyběli ani kolegové od záchranky.

„Po půl dvanácté se naším městem rozezní siréna k uctění památky našeho bratra, kolegy a kamaráda. Zvuku nebude předcházet žádné upozornění či doprovodný text. Po celou dobu bude v ulici Zálužanská (u pomníku) uzavřena komunikace,“ napsali rumburští dobrovolní hasiči na facebooku. Smrt záchranáře zasáhla i Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje, jež na svých facebookových stránkách sdílela parte. „Míro, chybíš nám a budeš chybět.“

Mirek tragicky zemřel 20. června, když jel ráno do práce. Tehdy jel po silnici I/9 od Rumburku na Svor. Miroslav chtěl předjet auto před sebou, ovšem v ten moment začal řidič vozidla odbočovat ve směru, ze kterého ho záchranář předjížděl. „Děkujeme všem za projevenou soustrast a slova útěchy,“ napsala po tragédii na sociální sítě manželka. Po Mirkovi zůstaly dvě malé dcerky.

Jak se chovat na místě dopravní nehody?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání