Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podezřelý z vraždy ženy u Rumburku skončil ve vazbě: Karel K. už seděl za pokus o vraždu!

Aktualizováno -
8. února 2022
13:42
Autor: Michal I. Volf, VaB - 
8. února 2022
10:35

Okresní soud v Děčíně poslal do vazby Karla K. (41), kterého policie obvinila z vraždy. Muž měl usmrtit a následně podpálit svoji známou, kterou našli hasiči při likvidaci požáru odpadků v lese na okraji Rumburka. Soud poslal muže do vazby. 

K nálezu ohořelého ženského těla došlo v pátek v brzkých ranních hodinách v Horním Jindřichově u Rumburku. Původně na místo vyjížděla hasičská jednotka, která v požářišti tělo nalezla. 

Záchranná služba místo předala policii a koronerovi. Policie v pondělí informovala o tom, že již zná totožnost mrtvé ženy. O víkendu byl zadržen i podezřelý muž. Má jím být Karel K. (41). 

Policie ho už obvinila z vraždy, svou známou měl nejprve usmrtit a následně podpálit. V úterý ráno proběhlo u soudu v Děčíně jednání o vzetí muže do vazby. „Soud mému návrhu vyhověl z důvodu, aby se obviněný nemohl skrývat a aby nepokračoval v trestné činnosti," sdělil státní zástupce Vladimír Ján. Karel K. se před novináři kryl dokumenty. Muž nakonec skončil ve vazbě. 

Podle zjištění Blesku muž z Jiříkova svoji vinu popírá. Přitom má za sebou už dvanáctiletý trest za pokus o vraždu, kterým chtěl tehdy maskovat znásilnění. Za vraždu muži hrozí až dvacetiletý trest vězení. 

Obrovské manévry

Ohořelé tělo leželo v porostu, podle spálenin na zemi zřejmě kousek od silnice. „V pátek v dopoledních hodinách na linku 158 náhodný kolemjdoucí oznámil, že viděl požár v lese a následně v blízkosti skládky objevil ohořelé tělo ženy," uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Na místo vyjeli krajští kriminalisté, do vyšetřování se jich zapojilo bezmála 30, povolán byl psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Desítky policistů speciální pořádkové jednotky prohledaly širší okolí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání