Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranář Miroslav (†45) zemřel cestou do práce: Narazil do stromu!

Autor: VaB - 
21. června 2022
10:41

Liberecký záchranář a dobrovolný hasič z Rumburku Miroslav (†45) jel v pondělí ráno do práce. Nikdy do ní ale nedorazil. Cestou měl totiž vážnou dopravní nehodu, při které po nárazu do stromu zemřel. Jeho kolegové ztrátu kamaráda oplakávají, kriminalisté mezitím hledají svědky nehody. 

Miroslav do práce vyrazil kolem šesté hodiny ráno, jel po silnici I/9 od Rumburku na Svor. Cestou se ale stala nehoda, kterou záchranář a dobrovolný hasič nepřežil. „Nehoda se stala v době, kdy se Opel Astra a Peugeot 407 pohybovaly ve stejném směru za sebou, přičemž 45letý řidič peugeotu chtěl předjet opel a řidič opel zase zahájil manévr odbočování vlevo,” popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Případem se nyní zabývají kriminalisté, kteří zatím neví, kdo z řidičů pochybil. Zažádali si ale o znalecký posudek z oboru dopravy. „Peugeot po střetu s opeem vyjel mimo silnici a zastavil se až o pařez. Přitom jeho řidič utrpěl závažné zranění, kterému i přes poskytnutou laickou a následně lékařskou pomoc na místě podlehl,” dodala mluvčí. 

Druhý řidič skončil s nespecifikovaným zraněním v nemocnici, pod vlivem alkoholu nebyl. Kriminalisté zároveň hledají i možné svědky tragické nehody. 

Zachraňoval životy

Miroslav pracoval jako záchranář u zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. „Dnes ráno cestou do práce tragicky zahynul náš kolega a kamarád. R.I.P.” napsali zdravotníci na svůj facebook bez podrobností. 

Krom toho byl pětačtyřicetiletý muž i dobrovolným hasičem u jednotky v Rumburku. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dnes ráno 20. června 2022 cestou do zaměstnání tragicky zahynul náš kolega Miroslav. Svět přišel o výjimečného člověka, který byl skvělý manžel, otec, bratr, syn, strýc, kamarád, hasič a záchranář tělem i duší,” popsali na sociální sítí. 

Svého kolegu popisují tak, že zachraňování lidí bylo jeho životním posláním. Pomohl s rozvojem tamní dobrovolné jednotky a pomohl mnoha zachráněným lidem a zvířatům. „Odpočívej v pokoji, děkujeme a nezapomene. Čest jeho památce,” zakončili. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání