Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policista Vladimír se vážně zranil na lyžích: Mohl by sportovat s lehotříkolkou, Nadace policistů a hasičů mu nepomůže

Autor: VaB - 
20. června 2022
19:14

Vladimír Skrčený 27 let pomáhal a chránil u policie, při jedné z akcí například zachránil novináře, který se stal rukojmím jednoho zločince. Pak ale přišla vážná nehoda na lyžích a život se Vladimírovi otočil vzhůru nohama. Teď by potřeboval pomoci on, kvůli těžkému úrazu má problémy a potřeboval by lehotříkolku. 

Vladimír měl hodnost praporčíka, u státní policie sloužil dlouhých 27 let. Má za sebou i dramatické momenty, například záchranu novináře, který se stal rukojmím zločince. Konec své policejní kariéry si zkušený strážce zákona představoval trochu jinak.

 „V roce 2019 utrpěl vážný úraz na lyžích, který vyústil v invalidní důchod. Několik měsíců strávil v nemocnicích a rehabilitačním ústavu. Bohužel jeho levá ruka zůstala v podstatě nehybná,” popsali zástupci organizace Regi Base, která pomáhá bývalým členům českých bezpečnostních složek.

V posledních letech Vladimír trénoval ještě víc, chtěl se totiž dostat k horské službě jako záchranář, k tomu ale nedošlo. „Nyní by se tak alespoň rád věnoval opět tomu, co mu dodávalo energii ještě před úrazem, a to právě sportu. V lednu podstoupil poslední operaci, která jeho zdravotní stav stabilizovala, a tak by se k aktivnímu životu mohl s patřičnou výbavou zase vrátit,” píše Regi Base.  

Na běžné kolo ale Vladimír nemůže, v úvahu proto přichází lehotříkolka. Bývalý policista doufal zřejmě i v to, že mu pomůže Nadace policistů a hasičů, kam celý život přispíval. Bohužel, nadace mu nevyšla vstříc. Pomoc přišla právě až od Regi Base.  

„Vladimírovi bude letos 50 let. I proto jsme se rozhodli jeho příběh sdílet a pomoci mu k jeho kulatinám vybrat na vysněný dárek,” popsali zástupci organizace s tím, že lehotříkolka stojí 221 tisíc korun. Přispět Vladimírovi můžete zde.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání