Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásná Rebecca (†28) zemřela při výšlapu v Alpách: Před smrtí poslala mámě dojemný vzkaz

Autor: rc - 
28. srpna 2022
06:30

Milovala horskou turistiku a právě poslední výstup v italských Apuánských Alpách se jí stal osudným. Osmadvacetiletá Rebecca Aretiniová se zřítila z několik stovek metrů vysokého srázu. Těsně před tragickou smrtí psala své mámě dojemnou zprávu, ve které vyznala lásku horám.

Obyvatele italské obce Mercatale zasáhla zpráva o tragické smrti místní rodačky Rebeccy Aretiniové. Osmadvacetiletá žena vyrazila v pondělí 22. srpna do Apuánských Alp. Horskou turistiku milovala. Zároveň zbožňovala běh a pohyb obecně. Sousedé Rebeccu často vídali, jak si udržuje kondici. „S Rebeccou jsem se setkala v tělocvičně,“ uvedla Giuila pro italský deník La Nazione. „Byla to tak tichá a laskavá dívka, ráda jsem si s ní povídala,“ dodala.

Na horu Monte Macina Rebecca vyrazila se svým přítelem. Podle informací britského deníku Daily Mirror nejprve šlo všechno podle plánu. Ihned poté, co dorazili do cíle, rozhodla se poslat fotografii se vzkazem své mámě Elisabettě. „Poslala mi fotku hor a napsala: Mami, kdybys viděla, jak je to odtud krásné.“

Následně však došlo k nehodě. Rebecca se zřítila z vrcholku. Padala několik stovek metrů. Na místo vyrazila pomoc, ovšem pátrání vrtulníku komplikovalo nepříznivé počasí. Poté, co se k ní dostali, už nemohli nic dělat. „Cítím se bezmocná,“ uvedla kamarádka Rebeccy. Pro město je to další tragédie. Minulé léto zemřela při nehodě třicetiletá Sara Bartoliová.

Video  Záchranná operace na Elbrusu: Pět horolezců zemřelo  - Instagram/Ministerstvo pro mimořádné situace
Video se připravuje ...

pajato73 ( 30. srpna 2022 14:54 )

jsi d e b i l. kdyz to milovala a chodila tam casto, tak urcite nemela lodicky, nic lepsiho te nenapadlo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání