Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pilot Petr (†58) zemřel při letecké nehodě: Dojemné loučení v hangáru

Autor: rix - 
23. srpna 2022
21:18

Při obrovské tragédii zemřel na mezinárodním leteckém dnu v Chebu oblíbený pilot Petr Pačes (†58). O život přišel, když nezvládl manévr s historickým letounem Hawker Hurricane Mk.IV. Se stíhačkou spadl kousek od obytných domů a na místě byl mrtvý. Se zesnulým letcem se přišlo rozloučit velké množství lidí. Symbolicky na letiště.

Poslední rozloučení se konalo příhodně v leteckém hangáru. A akce to byla velkolepá. „Hodně lidí, armádní kapela, čestná stráž, průlet stíhaček a čestné salvy,“ popsal na twitteru jeden z nejbohatších Čechů Ivo Lukačovič, který se s Petrem osobně znal ze svého letiště Točná. „Krásnej život a pohřeb, jak má bejt,“ doplnil podnikatel.

K tragické nehodě došlo v neděli 14. srpna na leteckém dni v Chebu. Z dosud nezjištěných příčin se stíhačka Hawker Hurricane Mk.IV zřítila mezi pole a zahrady rodinných domků. Na místo ihned vyrazily všechny složky IZS. Petr Pačes však utrpěl tak vážná zranění, že na místě zemřel.

Přesná příčina nehody stále není jasná. Neštěstí vyšetřuje policie společně s Úřadem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. V osudný den byl na místě i Miloslav Beneš. Již dříve pro Blesk popsal chaos, který na místě nehody zavládl. 

„Byla slyšet rána a do toho hrozně křičela sousedka. Křídlo od letadla jim spadlo na zahradu, kde hlídala malou vnučku,“ popisoval Miloslav. Zároveň ukazoval na místo, kam dopadl motor letounu. „Hasiči tu byli do dvou minut. Policie nám zakázala cokoliv fotit a vycházet ven,“ líčil postup vyšetřovatelů.

Lukačovič po nehodě na twitteru uvedl, že se z trosek zříceného letounu pokusí postavit nové letadlo.

Video  Poslední rozloučení s pilotem Petrem Pačesem  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

 

 

clovekdobry ( 23. srpna 2022 21:57 )

Ať je ti tam nahoře dobře, kolego a kamaráde!

clovekdobry ( 23. srpna 2022 21:37 )

Píšete o něčem, o čem nemáte ani páru.

Jirik-ta ( 23. srpna 2022 20:07 )

smutné, opravdu velmi smutné

Jirik-ta ( 23. srpna 2022 20:06 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání