Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Žena v Pardubicích nabourala do strážníků: Vymlouvala se na covid, pak nadýchala přes 2 promile

Nehoda strážníků v Pardubicích.
Nehoda strážníků v Pardubicích.  (Autor: MP Pardubice)
Autor: VaB - 
9. srpna 2022
14:35

Namol opilá řidička za volantem osobního auta nabourala v Pardubicích do vozidla psovodů tamních strážníků. Jako výmluvu pro nehodu si vymyslela, že za to může covid. Chvíli na to pak strážníkům nadýchala přes dvě promile alkoholu.

K nehodě došlo v pátek ráno, když 45letá žena před tím, než usedla za volant, zřejmě popíjela nějaký alkohol. Její krátká cesta skončila ve Štrossově ulici, kde nabourala do dodávky psovodů z pardubické městské policie.

„Ačkoliv řidička pohotově tvrdila, že za nehodu může covid, výsledek dechové zkoušky spíš nasvědčoval, že problém bude i jinde. V dechu měla žena lehce přes dvě promile. Na místě proto byla řidička předána do rukou státní policie, která se bude její nehodou a řízením pod vlivem alkoholu zabývat,“ popsali strážníci.

Nebyla ale jediná, kdo v Pardubicích popíjel a pak řídil. O víkendu strážníci chytli další dva takové šoféry. Nejdřív řidiče, který jel po pěší zóně. Ten nadýchal téměř jedno promile, na zadních sedadlech měl plechovky od piva. Druhý šofér nadýchal 0,33 promile.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání