Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Martin (14) se pokoušel zachránit oběť vraždy v Kostelci na Hané: Záchranáři popsali horor, který chlapec prožil

Autor: VaB - 
13. srpna 2022
17:41

Koncem března letošního roku otřásla celým Českem brutální vražda v Kostelci na Hané. 29letý syn tady brutálně zabil svého otce, bratra i sestru. Do tragického příběhu vstoupil i školák Martin, který pobodaného Jiřího (†57) našel před domem. Neváhal a snažil se ho zachránit, ale marně. Kromě policistů mu několik měsíců po činu poděkovali i záchranáři.

Martin Hublarda je čtrnáctiletý chlapec z Kostelce na Hané. Osudného 29. března se vracel domů od lékaře. Před jedním z rodinných domů ale objevil těžce zraněného a pobodaného muže. Byl jím Jiří (†57), kterého o něco dříve brutálně napadl jeho syn (29).

„Okamžitě k němu přiběhl a volal na linku 155. Muž byl v bezvědomí, nedýchal a krvácel z řezné rány v oblasti krku. Operátor okamžitě vyslal na místo události posádku RLP z Prostějova a zůstával s chlapcem na telefonu, kdy společnými silami probíhala KPR po telefonu,“ popisují záchranáři z Olomouckého kraje první okamžiky po telefonátu.

Mezitím v domě seděl vrah, jenž čekal na policisty. Netušil to ani Martin, který muži pomáhal. „Tento mladík jako jediný neváhal okamžitě pomoci - a my jej za tento hrdinský čin společně s PČR a hejtmanem Olomouckého kraje ocenili, protože si to zaslouží,“ dodávají záchranáři.

„Považuji to za automatické, tohle by měl udělat každý. Proto se mi zdá až nepatřičné, že mi za to, co jsem udělal, chce někdo poděkovat,“ vyjádřil se Martin. Jeho maminka dodala, že je sice potkalo něco nečekaného, ale o syna se nemusí bát. Ví totiž, že si v takové situaci vždy poradí.

Trojnásobná vražda

V domě pak záchranáři a policisté objevili další dvě těla - zavražděnou Anetu (†21) a o dva roky staršího Víta. Všechny měl podle policistů zavraždit jejich starší bratr. Brutální čin zaskočil i kriminalisty, mladý muž totiž použil bojové nože o délce asi 20 centimetrů, které si mezi útoky brousil. Údajně rodinu chtěl potrestat za to, jak se k němu chovala. Na záchodě pak ukryl svou sedmnáctiletou sestru, jíž vražedného běsnění ušetřil.

Video  Ed Gein: Živoucí Hannibal Lecter. Z obětí si dělal stínítka a z matky si udělal kabát.  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání