Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Senior (80) z Přerovska měl zapálit rodinný dům: Vnuk (26) zůstal uvnitř, zachránili ho kominíci

Autor: ČTK - 
2. června 2022
14:11

Z pokusu vraždy a poškození cizí věci obvinili kriminalisté osmdesátiletého muže, který v polovině května zřejmě kvůli rodinným neshodám založil pomocí benzinu požár rodinného domu v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. V hořící budově nechal napospas svému osudu šestadvacetiletého vnuka. Mladíka z hořícího domu zachránili kominíci, kteří pracovali opodál. Obviněnému seniorovi hrozí u soudu trest 12 až 20 let vězení. Ve čtvrtek to uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Obviněný muž měl 13. května dopoledne podle vyšetřovatelů rozlít benzin v rodinném domě a následně hořlavinu zapálit. „V dané době se v prvním patře nacházel jeho vnuk. Při požáru došlo k výbuchu a vyhoření vnitřních prostor domu.

Senior hořící dům opustil, nasedl do svého vozidla a z místa činu ujel. Mezitím se mladík nemohl dostat z planoucího domu a hrozilo, že uhoří. Naštěstí byl zachráněn dvěma kominíky, kteří pracovali na střeše protějšího domu,“ uvedl Hejtman.

Kominíci přistavili k balkonu v prvním patře žebřík, po kterém mladý muž hořící dům opustil. Požár nakonec zdolaly čtyři jednotky hasičů. Policisté zanedlouho našli podezřelého seniora ve svém vozidle v bezvědomí. V kritickém stavu byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc.

Motivem činu jsou zřejmě rodinné spory. „Obviněný muž nebyl v minulosti trestně stíhán a v současné době je v péči lékařů,“ dodal Hejtman. Škoda způsobená požárem rodinného domu byla vyčíslena zhruba na tři miliony korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání