Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž z Jičínska se pokusil zavraždit manželku a syna: Měl psychické problémy a nebral léky, tvrdí svědek

Aktualizováno -
1. června 2022
20:15
Autor: jel - 
31. května 2022
11:49

Děsivý útok šokoval v neděli odpoledne malou obec Vršce na Jičínsku. Pětapadesátiletý muž se tam pokusil zavraždit manželku a syna. Žena skončila v nemocnici s bodnořezným poraněním. Její stav je vážný. Pachatele policie později dopadla u Nového Bydžova. Útočník měl podle svědka dlouhodobě psychické obtíže a nebral léky. 

K incidentu došlo v neděli kolem čtvrté hodiny. Podle kriminalistů panovaly v rodině dlouhodobé neshody, které osudný den vyvrcholily strašlivým útokem. „Spory měly vyvrcholit samotným útokem na manželku. Syn ve snaze ochránit svoji matku se měl pokusit svého otce fyzicky zastavit, následkem čehož mělo dojít k další potyčce, při které se měl podezřelý zranit,“ sdělila policejní mluvčí Královéhradeckého kraje Eliška Majerová. Otec měl příbuzným dokonce dlouhodobě vyhrožovat.

Kriminalisté pachatele později dopadli u Nového Bydžova a případem se nyní zabývají. Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a z nebezpečného vyhrožování. Napadenou ženu musel do nemocnice přepravit vrtulník. Podle CNN Prima News měla žena bodnořezné poranění na krku a možný důvodem útoku mohla být žárlivost. Syn, který ženu bránil, měl vyváznout s lehkým zraněním.

Ve středu rozhodoval soudce o tom, jestli obviněný půjde do vazby. Za pětapadesátiletým mužem se musel soudce vydat do nemocnice. „Z důvodu možného opakování trestné činnosti nebo případného ovlivňování svědků, podal policejní vyšetřovatel podnět na vzetí do vazby,“ uvedla pro CNN Prima News policejní mluvčí Eliška Majerová.

„Táta rodiny se měl několik let léčit na psychiatrii, ale neléčil se a měl brát prášky, které nebral. Manželku píchnul do krku,“ sdělil televizi svědek. Informace prý získal přímo od syna dvojice. Dodal, že v domě údajně byla všude krev. Hádky v rodině měli být na denním pořádku.

K události se pro Deník vyjádřil také starosta obce Jaroslav Hnízdo, ten uvedl, že o poměrech v rodině se moc nevědělo. Obecních akcí se totiž rodina příliš nezúčastňovala. 

nika70 ( 31. května 2022 19:39 )

Aspoň bude už od něho doma klid.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání