Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička střelce ze základní školy se zotavuje: Kvůli zranění hlavy seniorka nemůže mluvit

Autor: pma - 
29. května 2022
17:00

Salvador Ramos (†18) v úterý spáchal neskutečně ohavný čin. Ozbrojený útočnou puškou a navlečený do neprůstřelné vesty vběhl do Robbovy základní školy v texaském městě Uvalde a začal střílet do malých žáků. Než ho policisté zastřelili, zavraždil 19 dětí a dvě učitelky. Předtím, než se útočník vydal na vražednou misi, ještě stihl střelit svou babičku Celii. Seniorka se pomalu zotavuje, mluvit ale stále nemůže.

O život Salvador Ramos připravil během úterní střelby v texaském Uvalde jednadvacet lidí. V základní Robbově škole zemřely dvě učitelky a devatenáct malých dětí.

Ještě před děsivým řáděním ve škole si to Salvator zamířil ke své babičce Celii, se kterou žil, a střelil ji do tváře. Ta naštěstí jeho útok přežila. Dědeček, který dům také obýval, je z vnukova činu v šoku.

„Je při vědomí, ale má bolesti,“ popsal Rolando Reyes zdravotní stav své manželky deníku New York Post. „Má u sebe takový zápisník, kam píše, co se snaží říct. Když to ale nedokážeme rozeznat, je frustrovaná,“ řekl střelcův dědeček.

Důvodem, proč Salvator postřelil svou babičku, mohla být její prosba, aby se podílel na chodu domácnosti a něco na ni přispíval. To se však šílenci zřejmě nelíbilo, proto vlastní babičku střelil.

Podle Ronalda byla jeho žena Salvatorem zasažena do pravé tváře. I když je její stav stabilizovaný, dlouho ještě zřejmě v nemocnici zůstane. Ronald je z jednání svého vnuka v silném šoku. „Zabil všechny ty děti, zničil tolik životů, zničil svůj život. Zničil životy i nám,“ nechal se slyšet Rolando Reyes.

Deníku New York Post Ronald také přiznal, že netuší, jak ho znovu přijme komunita v Uvalde, kterou navštěvoval. „Mám dva své přátele, o kterých vím, že přišli při střelbě o svá vnoučata. Ještě jsem je nekontaktoval, protože nevím, jak mě přijmou,“ postěžoval si smutný dědeček.

„Chci jim říct, jak mě to mrzí. Znali mě už dlouho. Ale je to samozřejmě na nich. Možná se mnou ale už nikdy nepromluví,“ doplnil zničený Ronald. Podle dědečka střelec před tragédií dal výpověď v restauraci Wendy´s, kde pracoval.

Celé dny prý trávil telefonováním nebo ležením na gauči. Nikdy si však prarodiče nevšimli, že by chlapec vykazoval jakékoliv známky podezřelého chování.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání