Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na Slovensku: Zemřel učitel Marián (†54), jeho maminka Anna (†76) i sestra Jana (†47)

Autor: rix - 
24. května 2022
18:09

Šílená nehoda u slovenského města Sobrance ochromila tamní obyvatele. Po srážce osobního auta s kamionem zemřeli ve voze tři lidé. Šlo o členy jedné rodiny, přičemž řídil oblíbený učitel Marián (†54). Devastujícím zraněním podlehla i jeho maminka Anna (†76) a jeho sestra Jana (†47).

Nehoda se odehrála v pondělí mezi obcemi Fekišovce a Nižná Rybnica. „Podle informací řidič vozidla Hyundai předjížděl jiné vozidlo. Přejel do protisměru, kdy došlo k čelní srážce s nákladním autem,“ popsala nešťastnou událost mluvčí policistů Lenka Ivanová. 

Zatímco řidič náklaďáku vyvázl jen s lehkým zraněním, v osobním voze na místě zemřeli tři lidé. Šlo o členy jedné rodiny. Řidičem byl právě učitel Marián. Podle známých šlo o dobrého šoféra. „Byl vždy opatrný a zodpovědný,“ uvedl jeho kamarád Juraj. 

Tragédie otřásla také základní školou v Sobrancích, kde Marián učil. „Byl to pro nás šok, vždyť včera ještě učil,“ říkal jen ztěžka ředitel ZŠ Ján Valiga. Marián se s ředitelem loučil se slovy, že jede se svou mámou a sestrou na nákup. Z toho už se ale ani jeden nikdy nevrátili. „Nikdo netušil, že se vidíme naposledy. Velmi nás to všechny zasáhlo,“ uvedl ředitel.

Se svým oblíbeným učitelem tělocviku se budou moci rozloučit i jeho žáci. „Vytvořili jsme na chodbě pietní místo, kam může každý přijít, napsat do kondolenční knihy vzkaz a v tichosti na něho zavzpomínat. Mnozí žáci se tam rozplakali,“ dodal Valiga. 

Situace je o to tragičtější, že Marián nedávno pohřbil svého otce. „To, že v krátkém čase budou pozůstalí chystat pohřeb dalším třem členům rodiny, to by nikoho ani nenapadlo,“ uvedla pro portál Plus Jeden Deň paní Renáta, která se se sympatickou rodinou znala. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání