Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novopečený tatínek (†39) s motorkou narazil do návěsu: Kamarádi uctili jeho památku motorkářskou jízdou!

Autor: rc - 
17. května 2022
11:38

Na první letošní projížďku na motorce se vydal se svým kamarádem Matúš (†39). Novopečený tatínek se ale domů už nevrátil. Zemřel při tragické nehodě, která se stala u Partizánské Ľupči. Vášnivý motorkář tam narazil do návěsu náklaďáku.

Devětatřicetiletý Matúš prožíval nejkrásnější chvíle ve svém životě. Před dvěma měsíci se mu podle informací slovenského deníku Nový čas narodila dcerka. Novopečený tatínek, který miloval rybaření a rychlé stroje, se však ve čtvrtek 12. května vydal se svým kamarádem na první letošní projížďku na motorce.

Kamarádi se projížděli v okolí Liptovského Mikuláše, když došlo k nehodě. U obce Partizánska Ľupča Matúš, jenž pracoval jako automechanik, narazil do návěsu tahače. „Jel z Ružomberka, stalo se to u skládky v Ľupči,“ řekl jeho kamarád Juraj pro Nový Čas.

Matúš utrpěl vážná zranění a na místě zemřel. „Na základě dosud provedeného šetření bylo zjištěno, že devětatřicetiletý řidič jel motocyklem značky Yamaha po silnici první třídy ve směru z Liptovského Michala do obce Partizánska Ľupča. Následně z doposud přesně nezjištěných příčin s motocyklem po projetí pravotočivé zatáčky narazil do levého zadního kola návěsu, který táhlo nákladní motorové vozidlo scania, které řídil osmačtyřicetiletý řidič,“ uvedli policisté na sociální síti facebook. Dechová zkouška řidiče náklaďáku měla negativní výsledek, dodali policisté.

Kamarádi zesnulého tatínka se rozhodli uctít jeho památku a uspořádali motorkářskou jízdu. „Na jeho počest  jsme před jeho autodílnou v sobotu uspořádali motorkářskou jízdu okolo Liptova, přišla stovka motorkářků,“ uzavřel Juraj.

VIDEO: Jak se chovat na místě dopravní nehody

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání