Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strašlivá nehoda a rychlá pomoc: Policisté Valter s Tomášem zachránili život řidičce fabie

Aktualizováno -
19. května 2022
12:13
Autor: rix - 
13. května 2022
13:19

Dramatické chvíle prožili dva středočeští policisté Valter M. a Tomáš P. Při běžném dohledu nad silničním provozem u obce Drobovice se stali svědky strašné nehody, když řidičku osobního auta doslova smetl nákladní vůz. I díky jejich duchapřítomnosti a rychlé reakci nicméně šoférka hrozivě vyhlížející nehodu přežila. 

Policisté z kutnohorského dopravního inspektorátu prap. Valter M. a prap. Tomáš P. prováděli desáté březnové dopoledne dohled nad silničním provozem, kdy se zaměřovali na kontrolu nákladních vozidel u obce Drobovice,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková.

Z poklidné služby se ale rázem stalo drama. Přímo před zraky obou policistů se odehrála strašlivá nehoda. Když řidička fabie odbočovala z odstaveného parkoviště, nevšimla si projíždějícího nákladního vozu. Tvrdá srážka byla v tu chvíli nevyhnutelná. 

„Jeden z policistů okamžitě běžel k vozidlu, druhý poté, co o nehodě informoval operační středisko a zdravotnickou záchrannou službu, přiběhl též kolegovi na pomoc, a to i s defibrilátorem a zdravotnickým batohem,“ popsala Suchánková dramatické chvíle jen těsně po havárii. 

Řidička fabie byla v bezvědomí. Jeden z policistů tak ihned začal s poskytováním první pomoci. Ženu se díky tomu podařilo přivést zpět k vědomí. Poté začalo její vyprošťování. „Pod převráceným vozem, který museli společnými silami nadzvednout, měla totiž zaklíněnou ruku,“ doplnila mluvčí. 

Hlavní fázi vyprošťování ale provedli čáslavští hasiči, kteří na místo přijeli. Pomocí hydraulických nůžek odstřihli z fabie střechu, zraněnou řidičku vynesli a předali záchranářům. „Zásah policistů byl rychlý, profesionální a hlavně úspěšný. Jejich včasná pomoc zachránila 61leté řidičce život,“ dodala Suchánková.

Video  Policisté na Kutnohorsku viděli na vlastní oči nehodu! Řidičce naštěstí zachránili život  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání