Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatická záchrana v nepřístupném terénu: K havarované čtyřkolce letěl vrtulník

Autor: rix - 
13. května 2022
13:53

Projížďka na čtyřkolce se málem stala osudnou pro muže a ženu z Českolipska. Při výletu do lesa havarovali a způsobili si středně těžká poranění. A aby toho nebylo málo, nehoda se stala v tak nepřístupném terénu, že pro nešťastníky musel vyrazit záchranný vrtulník. Oba postihlo nejen nepříjemné zranění, ale čeká je i policejní vyšetřování. V lese na čtyřkolce totiž neměli co dělat. 

„Zasahoval tým speciálních činností, kde vrtulník vynesl pacienty v síti a přenesl je k pozemní posádce, která také na místě byla,“ popsal drama mluvčí libereckých záchranářů Michal Georgiev. 

Velkým štěstím bylo to, že zraněná žena byla i přes nehodu schopná svým mobilem zavolat pomoc. Usnadnila tak práci přivolanému vrtulníku. „Nějakým způsobem jsme se naváděli podle helikoptéry, která nad tím lesem byla,“ vysvětlil velitel hasičů Jaromír Plíva podle CNN Prima News

Oba účastníci nehody utrpěli středně těžká poranění. Řidič čtyřkolky nejenže stráví nějakou dobu v nemocnici, ale ještě se bude muset zodpovídat policistům. V lese na čtyřkolce neměl co dělat. „My jsme v souvislosti s nehodou na kopci Lipka zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ublížení z nedbalosti,“ dodala k případu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Video  Českolipští hasiči zachraňovali dvojici po nehodě čtyřkolky.  - Facebook: Hasiči Mimoň
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání