Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený sériový vrah John Wayne Gacy zavraždil 33 chlapců: Klaun-zabiják skladoval oběti v kuchyni!

Autor: rc - 
13. května 2022
13:38

Šokující sériový zabiják Johna Wayne Gacy nepřestává děsit svou zlovolností a chladnokrevnou krvelačností. Deviant vraždil své oběti mezi lety 1972 – 1978. Za šest let znásilnil a zabil třiatřicet chlapců. Jejich těla pohřbíval pod podlahu svého domu a garáže. Právě Gacyho případ měl prý inspirovat Stephena Kinga při psaní knihy o klaunovi Pennywiseovi, jenž terorizoval městečko Derry. Gacy totiž několik vražd spáchal převlečený za klauna Poga!

Působil jako spořádaný člověk, oblíbený soused a člen komunity. John Wayne Gacy ale skrýval temné tajemství a do historie Spojených států se zapsal jako jeden z nejhorších vrahů! Motiv jeho šílených vražd stále zůstává tajemstvím. Rodáka z amerického státu Illinois v minulosti zpovídal novinář Newyorkeru Alec Wilkinson, který o něm napsal, že mluvit s ním vyžadovalo velkou trpělivost, jelikož se většinu času pouze bránil a vyhýbal se odpovědím. Šílené vraždy, jichž měl Gacy spáchat nejméně třiatřicet, připomněl ve svém novém dokumentárním seriálu režisér Joe Berlinger.

Šokující dokument

Netflix již dříve uvedl dokumentární seriál, jenž nese název Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Wayne Gacyho. Diváci jsou z něj byli v šoku. V dokumentu divák nejen poslouchá výpovědi vraha, ale také výpovědi vyšetřovatelů, právníků a přeživších obětí! Gacy se zaměřoval na mladé muže, většina z nich byla nezletilá, které pak znásilnil, mučil a zavraždil. Jejich těla pohřbil pod podlahu svého domu, a když už tam nebylo místo, tak je pohřbíval pod podlahu garáže.

Jeho řádění trvalo šest roků mezi lety 1972 – 1978. V šokujícím dokumentu se objevují i audionahrávky, které zachycují Gacyho rozhovory se svým týmem obhájců, jež probíhaly mezi listopadem 1979 a dubnem 1980, kdy čekal na soud. Jak poznamenává Chicago Tribune Gacy v nahrávkách působí arogantně a z jeho výpovědí není jasné, co ho motivovalo brutální vraždy spáchat.

Hřbitov pod podlahou

Šokující byly výpovědi těch, kterým se podařilo šílenému vrahovi uniknout. V dokumentu vypovídají dvě mužské oběti. Neustále si prý vybavují Gacyho tvář a jeho zlověstný výraz.

„Dny a dny jsme je vykopávali,“ říká jeden z policistů, který byl na místo činu povolán. Ve sklepení domu a v garáži byly nalezeny ostatky devětadvaceti obětí. U mnoha z těl byly náznaky sexuálního mučení. Podle informací Daily Star další oběti hodil do řeky Des Plaines River.

Trest smrti

Wilkinson ve svém textu zmiňuje, že večer, kdy byl Gacy dopaden, o vraždách promluvil, nicméně později trval na tom, že je nevinný, a řekl, že ví pouze o jedné z vražd. Šlo o jeho první vraždu, kterou spáchal v roce 1972. Nic netušícího chlapce přivedl domů z autobusového nádraží Greyhound. Chlapce měl sexuálně zneužít a zabít. Vyšetřovatelům ale tvrdil, že ho zabil v sebeobraně.

Gacyho odsoudili v Chicagu 12. března 1980 za zabití třiceti tří chlapců. Jednadvacet vražd spáchal předtím, než byl v Illinois uzákoněn trest smrti a za tyto vraždy byl Gacy odsouzen k jednadvaceti doživotím. Za ty ostatní dostal trest smrti, který byl vykonán smrtící injekcí v roce 1994.

Šťastný a vážný klaun

Gacy by velice oblíbený u svých sousedů a komunity. Nikdo z jeho známých netušil, čeho je schopen. Na dětské oslavy a dokonce do nemocnic chodil převlečený za klauny Poga a Patchese. Pogo byl podle jeho slov šťastný klaun a Patches byl vážnější.

Sexuálně zneužíván

Gacy neměl lehké dětství. Jeho otec byl alkoholik, který se prý na hodiny a hodiny zavíral do sklepa, kde mluvil sám se sebou různými hlasy. Když byl opilý, tak byl násilný. Jednou prý udeřil svou manželku tak silně, že jí vyrazil zuby, honil ji po ulici a mlátil ji. Svého syna prý nazýval „slabochem“ a „maminčiným mazánkem“. Gacy nebyl vůbec sportovní typ a byl otylý. V jedenácti letech utrpěl úraz hlavy poté, co spadl z houpačky. Poranění způsobilo, že se v jeho mozku vytvořila krevní sraženina a trpěl výpadky paměti. Navíc měl být sexuálně zneužíván rodinným přítelem.

Setkání s první dámou

V dospělosti byl ale oblíbený. Pracoval jako poslíček s novinami, než se stal obchodníkem. Navíc byl aktivní v komunitě. Pomáhal hasičům a pracoval i v kostele. Vypracoval se až na manažera rychlého občerstvení, oženil a stal se otcem. Dokonce se angažoval i v politice. V roce 1968 skončil ve vězení za zneužití mladistvého Donalda Voorheesa. Dostal deset let. Tentýž den, kdy byl odsouzen, jeho manželka zažádala o rozvod. Ve vězení dokonce dokončil střední školu a vystudoval psychologii a v roce 1971 se dostal na podmínku na svobodu.

Znovu se oženil, ale i toto manželství skončilo rozvodem. Manželka se s ním rozvedla v roce 1976 poté, co našla homosexuální pornografii a zjistila, že si do garáže vodí mladé chlapce. V roce 1978, kdy měl mít na svědomí už třicet vražd, se dokonce setkal s tehdejší první dámou Rosalynn Carterovou!

Dopadení

Gacy své oběti lákal k sobě domů pod záminkou „vědeckého výzkumu“, za nějž jim sliboval finanční odměnu. Doma je pak spoutal, mučil je, znásilnil a uškrtil. Některé vraždy spáchal v převleku za šaška. Poslední obětí se stal patnáctiletý Robert Pieste, který se mu stal osudným. Chlapci slíbil, že mu sežene práci, ovšem Robert ve své dosavadní práci nechal lísteček se vzkázem, že jde k podnikateli Johnu Gacymu. Poté, co hoch zmizel, policie zamířila právě ke Gacymu, kde pod podlahou našla masový hrob jeho obětí.

Video  John Wayne Gacy: Lidská zrůda převlečená za klauna znásilnila a zabila na 33 chlapců  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání