Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sériový vrah Miroslav uškrtil i Sandru (†22) z Karviné: Soud ho poslal za mříže na doživotí!

Autor: jel - 
14. dubna 2022
16:51

Slovenský soud potvrdil doživotní trest pro sériového vraha Miroslava Lehotského a zamítl jeho odvolání. Jednou z jeho obětí byla i dvaadvacetiletá Sandra N. původem z Karviné. Tu v roce 2010 uškrtil a její tělo rozčtvrtil a spálil. Odsouzen byl ještě za další dvě vraždy. Rozsudek je pravomocný.

Lehotský s partnerkou Sandrou žili nejprve v České republice, pak se společně přestěhovali na Slovensko do obce Zliechov a vychovávali dítě. V roce 2010 však Miroslava chtěla jeho partnerka opustit a vrátit se k rodičům. Měla prý podezření, že ji podvádí.

To ovšem muž nechtěl dopustit, svoji partnerku proto zavraždil. Před uškrcením s ní měl pohlavní styk, její tělo pak rozčtvrtil a spálil. Stejný osud potkal i devatenáctiletou Moniku. Poslední obětí byl Roman N. (†38), který měl být partnerem Miroslavovy milenky Lucie. Muže podle svědkyně odsouzený v roce 2011 uškrtil šňůrkou od tepláků.

Několikanásobný vrah se nejprve ke všemu přiznal a policii ukázal místa, kde se zbavil pozůstatků obětí. V roce 2019 však své přiznání odvolal a odmítl vypovídat. Doživotní trest mu vyměřil už minulý rok soud v Banské Bystrici, Lehotský se proti němu odvolal.

Nejvyšší soud ve středu doživotní trest potvrdil. Podle webu Plus Jeden Deň předsedkyně senátu NS zdůraznila, že dokazování bylo provedeno zákonným způsobem a to, že odsouzený své přiznání později odvolal, neznamená, že výpověď není platná.

Je možné, že sériový vrah má na svém kontě dokonce více obětí. Svěřil se s tím prý svému spoluvězni.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání