Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve Francii vyšetřují smrt milovníka italské kuchyně: Mohly ji způsobit bakterie v pizze od Nestlé

Pizza - ilustrační obrázek
Pizza - ilustrační obrázek  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: ČTK - 
13. května 2022
11:39

Francouzské úřady vyšetřují úmrtí, které mohla způsobit otrava baktérií E.coli obsaženou v pizze značky Buitoni od firmy Nestlé. Kromě neúmyslného zabití prověřují i 14 zranění a porušení požadavků na bezpečnost potravin. S odkazem na mluvčí pařížské prokuratury o tom informovala agentura Reuters. Firma už dříve uvedla, že na český trh se pizza nedovážela.

Podle francouzských rozhlasových stanic RMC a BFM, které zprávu přinesly jako první, místní zdravotnické úřady potvrdily 56 případů otravy E.coli. Téměř všechny oběti byly ve věku od jednoho do 17 let.

Escherichia coli neboli bakterie E.coli běžně žijí ve střevech zdravých lidí a zvířat. Ačkoli mnoho kmenů bakterií je neškodných, některé mohou způsobovat silné břišní křeče, krvavý průjem a zvracení.

Společnost Nestlé v tiskové zprávě v dubnu uvedla, že mražené pizzy Fraîch'Up značky Buitoni vyráběné ve Francii se na český ani slovenský trh nedováží. Výrobky prodávané na českém trhu pochází z výrobních závodů v Německu.

„Ve Francii Nestlé okamžitě začalo s detailní investigací a přistoupilo k preventivnímu stažení zmíněných výrobků z trhu – v tuto chvíli jsou již všechny tyto produkty na trhu nedostupné,“ uvedla firma.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání