Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Victoria přišla při strašném úrazu o ruce a nohu: I přesto je z ní krásná modelka!

Autor: rix - 
15. května 2022
09:40

Victorii Salcedovou z Guayaquilu v Ekvádoru potkal v šesti letech vážný úraz. Když si hrála se svými kamarády, dotkla se drátu elektrického vedení kovovou tyčí a způsobila si strašné popáleniny. Ty vedly až k tomu, že dívence museli amputovat obě ruce a levou nohu. Potom co se naučila znovu chodit a z největších problémů se dostala, stala se z ní úspěšná a krásná modelka.

„Ztráta končetin není něco, co mě definuje,“ vysvětlila v nedávné epizodě seriálu Truly's Shake My Beauty. „Je to právě zkušenost, že jsem to překonala a přežila. Dodalo mi to odvahu, vůli a sílu,“ popsala Jihoameričanka. Ona sama si život před nehodou prý ani nepamatuje. 

Zato její maminka má chvíle po neštěstí pořád před očima. Jako první viděla svou dceru po úrazu v nemocnici. „Dovede si představit, jaké to bylo, když jsem ji poprvé po těch amputacích viděla,“ vzpomínala na příšerný pohled, který jí trhal srdce na kousky. 

„Victoria byla naštěstí během zotavování vždy velmi pozitivní,“ popsala matka houževnatou povahu své krásné dcery. Ta se musela znovu naučit chodit a zvládat i ty nejzákladnější úkony. Teď už má místo chybějící nohy protézu. Druhou, která jí zbyla, používá k jedení nebo si díky ní fotí selfie.

V devatenácti letech se dala i přes své postižení na modeling. „Modeling je pro mě důležitý, protože mě naplňuje vášní,“ vysvětlila Victoria. V roce 2021 dokonce soutěžila v soutěži Miss Ekvádor. Zvítězit tam prý nešla. „Šla jsem tam reprezentovat svou zemi, reprezentovat se jako žena a ukázat se jako bytost,“ zdůraznila.

Victoria má také více než 173 000 sledujících na Instagramu, kde zveřejňuje vše od selfie až po profesionální modelingové snímky. Kráska uvedla, že pravidelně dostává ošklivé komentáře od online trollů, ale nenechává se jimi ovlivnit, informoval deník Daily Mail

krtek. ( 15. května 2022 10:33 )

jen detail, která noha jí chybí ? podle fotky se šerpou levá, ale na ostatních fotkách pravá...

Zobrazit celou diskusi