Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hororová bouračka skončila fatálně: Zemřela Lenka (†35) a její dcera Sofinka (†3)

Autor: jel - 
28. března 2022
13:34

K obrovské tragédii došlo v pátek v Trenčínském kraji na Slovensku. Automobil Škoda Superb, v němž cestovala pětatřicetiletá Lenka a její malá dcerka Sofie, se srazil s protijedoucím autobusem. Poté do nich ještě narazilo další auto. Máma byla na místě mrtvá a přes veškerou snahu záchranářů zraněním podlehla i tříletá holčička. Proč zkušená řidička přejela do protisměru, zůstává záhadou.

K nehodě došlo v pátek za obcí Prievidza směrem na obec Nedožery-Brezany. „Podle dosavadních zjištění, k nehodě došlo pravděpodobně tak, že 35letá řidička osobního motorového vozidla vjela do protisměru přímo proti autobusu,“ uvedla na sociální síti trenčínská policie, která doplnila, že přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo zachránit ji ani její dcerku.

Do sraženého auta s autobusem následně narazilo ještě další auto. Čtrnáct z šestnácti cestujících v autobuse utrpělo zranění, nicméně všichni ostatní účastníci nehody byli podle kriminalistů mimo ohrožení života.

Proč mladá žena přejela do protisměru, není jasné. Jak uvedl pro server Nový Čas jeden ze záchranářů, nehoda se stala na rovné cestě. Kamarád zesnulé se navíc svěřil s tím, že Lenka byla dobrá řidička a velmi dbala na bezpečnost svoji a především svých dětí.

První, co udělala, když nasedla do auta, bylo, že zabezpečila děti. Musely vždy sedět v sedačkách a připoutané. Byla v tom velmi přísná,“ doplnil kamarád.

Po Lence zůstal manžel a syn, ti už se návratu maminky a malé Sofinky nikdy nedočkají. „Byla to neskutečně úžasná rodinka. Krásný pár, krásné děti, je to nesmírná tragédie,“ svěřil se Času známý.

Video  Jak probíhá kurz první pomoci u Českého červeného kříže? 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání